GALERIE FOTO Expoziție de pietre rare la Muzeul de Istorie din Piatra Neamț

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expoziția Mineralia
Expoziția Mineralia

La Muzeul de Istorie sunt expuse, timp de patru zile, minerale, fosile, geme naturale şi bijuterii din pietre semipreţioase. Pe lângă frumusețea exponatelor, expoziția intitulată „Mineralia" oferă și ocazia de a achiziționa bijuterii confecționate din pietre semiprețioase.

Publicul va putea admira agate, amestist, cristale de cuarţ, lemn silicifiat,  onix, turcoaz, coral sau perle. Sunt expuse pietre autohtone, flori de mină din Romania, dar și raritati colectionate din toate colţurile lumii: geode şi cuarţ din Brazilia, jad din China sau Canada, turcoaz din America de Nord, agate din Mexic, opal din Australia, azurit din Maroc, turmalină din Madagascar sau diamante din India.

image

Click pe poze pentru fotogalerie

„Mineralia este un proiect care a strâns la un loc amatori și profesioniști , geologi, pasionați de pietre din orașe precum Arad, Baia Mare sau Târgu Mureș. Vrem să contrabalansăm oferta de așa zise bijuterii și pietre prețioase și oferim în schimb piese autentice din țară și din străinătate", a spus Andrei Gorduza, coordonatorul expoziției.

Bijuteriile realizate manual în România, sînt în exclusivitate din pietre semipreţioase şi preţioase. Expoziţia mai cuprinde cărţi, enciclopedii şi publicaţii din România cu teme de mineralogie, cristale, sau lucrări de specialitate despre arta bijuteriilor din pietre.

Manifestarea organizată de Complexul Muzeal Judeţean Neamţ, în parteneriat cu pasionaţii şi colecţionarii de minerale din România, este deschisă de joi, până duminică, între orele 09.00 - 19.00.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite