Neamţ: Cuiejdel, un nou Lacu Roşu în judeţul Neamţ (UPDATE GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Cuiejdel, un nou Lacu Roşu în judeţul Neamţ (UPDATE GALERIE FOTO)
Neamţ: Cuiejdel, un nou Lacu Roşu în judeţul Neamţ (UPDATE GALERIE FOTO)

Lacul de baraj natural rivalizează cu cel de la Cheile Bicazului

Autorităţile vor să facă drum de acces şi locuri de cazare pentru a creşte numărul de vizitatori în zonă.

Lacul de baraj natural Cuiejdel se află la aproape 21 de kilometri nord-vest de Piatra Neamţ. Totuşi, cei care vor să ajungă la întinderea de apă dintre munţi trebuie să parcurgă o distanţă de două ori mai mare, pe rute care ocolesc mult. Astfel, de pe şoseaua Piatra Neamţ -Târgu Neamţ (DN 15C), excursioniştii trebuie să vireze la stânga, în comuna Crăcăoani, pe drumul spre satele Magazia şi Cracăul Negru.

Pe cei circa 15 kilometri care mai sunt de străbătut, calea de rulare este doar pietruită, iar în partea finală nu este decât un drum forestier. Pentru a creşte numărul turiştilor în zonă, Consiliul Judeţean (CJ) Neamţ a făcut un proiect, aflat în stadiu de studiu de fezabilitate, care prevede amenajarea drumului până la acest lac şi construirea unor facilităţi turistice.

Turiştii din toată ţara cunosc frumuseţea locului


Printre butucii arborilor tăiaţi în cadrul exploatărilor forestiere, ieri la prânz erau parcate trei autoturisme, dintre care două din Iaşi. Complet înconjurat de pădure şi de munţi, lacul oferă privelişti surprinzătoare, cu arbori întregi uscaţi ieşind dintre ape. Doi pescari, veniţi din Piatra Neamţ, prindeau de zor cărăşei la undiţă, de pe mal.

Suntem aici de vreo trei ore. Am mai fost şi anul trecut. Ne place liniştea, dar mai ales peisajul“, ne-a spus Costel Boureanu, unul dintre pescari. După un cot al lacului, mai multe fete şi băieţi se scăldau pe malul apei. „Suntem din Iaşi şi am venit de joi, pentru prima dată aici. Stăm până duminică şi prietenii mei se vor întoarce în Iaşi să mai aducă un grup. Este un loc extraordinar “, a spus Sorin Oglage.

A apărut în anul 1991

Lacul Cuiejdel, din comuna Gârcina, s-a născut după o alunecare de teren începută în 1978, care a barat cursul pârâului. Noul lac de baraj are o suprafaţă mai mică doar cu 0,4 hectare faţă de Lacu Roşu. El se întinde pe 12,2 hectare şi este adânc de 7,44 metri.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite