Fostul şef al Gărzii Financiare Neamţ va sta încă o lună după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisarul șef Constantin Nistor
Comisarul șef Constantin Nistor

Magistraţii de la Tribunalul Bacău au admis cererea procurorilor DNA de prelungire a mandatului de arestare preventivă cu 30 de zile pentru comisarul şef Constantin Nistor. Instanţa a menţinut decizia şi în cazul celorlalţi doi comisari reţinuţi la finele lunii trecute pentru luare de mită.

În cazul în care judecătorii ar fi respins cererea procurorilor anticorupţie, mandatele de arestare emise pentru Constantin Nistor, Gheorghe Enăşoaie şi Corneliu Antonie expirau vineri, 28 octombrie.

„Instanţa a admis cererea procurorilor DNA şi a prelungit mandatele de arestare cu încă 30 de zile", a precizat judecătoarea Maria Oborocianu, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bacău.

Cei trei comisari ai Gărzii Financiare Neamţ fuseseră reținuți de procurorii anticorupţie pe data de 29 septembrie, iar a doua zi au fost arestaţi preventiv sub acuzaţia de luare de mită în formă continuată.  

„Inculpaţii au primit de la reprezentanţii societăţilor comerciale verificate suma totală de 4110 lei în scopul efectuării unui control formal, pentru a nu sancţiona contravenţional toate neregulile constatate şi pentru a aplica amenzi contravenţionale minime", susţin procurorii DNA.

După arestarea lui Constantin Nistor, şefia Gărzii Financiare Neamţ a fost preluată, cu titlu de interimat, de către comisarul Emil Paşcău.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite