Comisarii Gărzii Financiare Neamț acuzați de corupție rămân în arest și de sărbători UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisarii inculpați speră să fie eliberați în ajunul sărbătorilor
Comisarii inculpați speră să fie eliberați în ajunul sărbătorilor

Recursul înaintat de comisarul șef Constantin Nistor și de cei doi colegi acuzați de luare de mită s-a judecat miercuri la Curtea de Apel Bacău. Cererea de eliberare sub control judiciar a celor trei inculpați fusese respinsă în primă fază și de magistrații Tribunalului Neamț.

Update ora 18.00

Cei trei comisari financiari își vor petrece sărbătorile după gratii în urma deciziei magistraților de la Curtea de Apel Bacău. Instanța a respins cererea comisarilor Constantin Nistor și Gheorghe Enășoaie de eliberare provizorie sub control judiciarcare făcuseră recurs după decizia magistraților de la Tribunalul Neamț.

De asemenea, judecătorii Curții de Apel au respins și recursul formulat de comisarul Corneliu Antonie care a dorit să scape de arest în schimbul unei cauțiuni de 1500 de lei. Instanța de la Tribunalul Neamț îi respinsese, vineri, 16 decembrie această cerere.

Cei trei comisari financiari au fost obligați și la plata a câte 300 de lei fiecare, cheltuieli de judecată.

Procesul celor trei inculpați se va relua pe data de 18 ianuarie 2012.

------------------

La mijlocul săptămânii trecute, instanța de la Tribunalul Neamț a respins cererile de eliberare provizorie sub control judiciar pentru doi dintre comisari. Corneliu Antonie, al treilea inculpat în dosar ceruse eliberarea pe cauțiune, dar nici această solicitare nu i-a impresionat pe magistrații nemțeni.

Procesul celor trei comisari financiari acuzați de luare de mită a început miercuri, 14 decembrie, cu o amânare, instanța fixând următorul termen de judecată pentru data de 18 ianuarie 2012.

De decizia magistraților Curții de Apel Bacău se leagă ultimele speranțe ale comisarilor Constantin Nistor, fostul șef al Gărzii Financiare Neamț, Gheorghe Enășoaie și Corneliu Antonie, de a nu petrece sărbătorile după gratii.

Cei trei comisarii financiari sunt acuzaţi de fapte de corupţie în urma unui flagrant realizat într-un restaurant din comuna Poiana Teiului. Ofițerii anticorupție îi acuză pe comisari că, pe 29 septembrie a.c., aceștia au primit suma totală de 4.010 lei, cu titlu de mită, din partea unor patroni de firme.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite