Fosta şefă de la Sănătate, în medical de un an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fosta şefă a CJAS Neamţ suferă de o boală „confidenţială“ din februarie 2009
Fosta şefă a CJAS Neamţ suferă de o boală „confidenţială“ din februarie 2009

Daniela Soroceanu primeşte bani de preşedinte, chiar dacă în locul ei a fost numit altcineva.

Fostul director este în concediu din februarie 2009 şi a refuzat să spună de ce afecţiuni suferă. Ea a invocat caracterul confidenţial al diagnosticului. „Concediul meu medical va mai dura atâta timp cât vor mai considera medicii experţi“, a declarat Daniela Soroceanu.

Ea pare să fie campioană la numărul de zile de concediu medical într-o statistică ce urmează a fi întocmită de actualul şef interimar de la CJAS, la solicitarea reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii. „La nivel de ţară există indicii conform cărora acestea au crescut foarte mult în 2009 faţă de 2008“, ne-a declarat Valerică Frăţilă, preşedinte cu delegaţie al CJAS Neamţ.

Deoarece Soroceanu s-a îmbolnăvit cu puţin timp înainte de a fi schimbată din funcţie şi de atunci este într-un concediu medical prelungit, Valerică Frăţilă nu poate deveni director  general cu acte în regulă.

Avalanşă de concedii

„Daniela Soroceanu primeşte bani pe concediul medical de pe funcţia de director general. Din această cauză, eu nu pot ocupa funcţia de conducere decât cu delegaţie. Când dumneaei va reveni din concediu, va trece pe postul de consilier juridic“, a mai precizat Valerică Frăţilă. Conform conducerii CJAS Neamţ, în anul 2008 au fost emise 60.000 de concedii medicale, care au totalizat 484.000 de zile. Casa de Asigurări a decontat pentru anul 2008 4,1 milioane de lei în contul acestor concedii medicale.

„Din informaţiile mele, judeţul Neamţ are cele mai puţine zile de concediu medical din ţară acordate în cursul anului trecut“, a încheiat Valerică Frăţilă. Statistica pentru anul 2009 urmează a fi finalizată în următoarele zile.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite