Neamt: Focare de infecţie în tot oraşul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamt: Focare de infecţie în tot oraşul
Neamt: Focare de infecţie în tot oraşul

Potrivit reprezentanţilor societăţii Salubritas, numai un sfert din boxele pietrenilor au fost deratizate în acest an.

Pe lângă borcanele cu murături, sacii de cartofi şi damigenele cu vişinată, subsolurile pietrenilor adăpostesc vietăţi care miaună şi se cuibăresc sub ţevile de apă caldă, şoareci, purici ori căpuşe. „Anul trecut am avut trei pisici la subsol, care s-au înmulţit şi, cu ele, s-au înmulţit şi puricii. Odată m-am ales cu ciupituri sănătoase pe picioare. Atunci le-am scos din boxă pe toate şi am scăpat de probleme", susţine Ioan Lăzăroaia, pensionar.

În prezent, primăria obligă asociaţiile de locatari să solicite serviciile de deratizare şi dezinsecţie măcar o dată pe an, însă acestea se pot face de fiecare dată când este nevoie.

„Deratizarea are loc o dată sau de două ori pe an, la cererea locatarilor. Avem pisici care stau în spaţiul comun al subsolului, dar nu s-a plâns nimeni încă din cauza puricilor. Costul deratizării este în funcţie de cum negociază preşedintele de asociaţie. Noi am plătit, pentru 25 de scări, 1.400 de lei", a declarat Gelu Crăcană, preşedintele unei asociaţii de proprietari. Sursele de paraziţi rămân, în cele din urmă, tot locatarii. Fie găzduiesc în subsolul blocului pisici abandonate, fie depozitează deşeuri de diverse feluri, care creează un mediu propice dezvoltării paraziţilor.

În aceste situaţii, singura şansă de a scăpa de „civilizaţia subterană" rămâne deratizarea. „Totul se face la comanda asociaţiei şi presupune trei servicii: deratizare, dezinsecţie şi dezinfectare. Cel mai des ni se solicită deratizarea şi dezinfectarea. Nu există multe probleme, însă am întâlnit cazuri de pisici care locuiesc la subsol şi sunt protejate de familii", a declarat Tatiana Ciucanu, directorul societăţii Salubritas.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite