Florentina, victimă a concubinului italian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florentina Pungă, cu puţin înainte de arestare
Florentina Pungă, cu puţin înainte de arestare

Pietreanca ar fi fost forţată de Luigi Adamo să şantajeze. Mama menajerei care a şantajat o familie de oameni de afaceri din Târgu Neamţ susţine că Adamo ar fi scris biletele de ameninţare.    

Familia Florentinei Pungă crede că femeia ar fi fost forţată de concubinul italian să-i şantajeze pe soţii Gavriloaia. Teodora Pungă, mama fostei menajere a familiei oamenilor de afaceri, susţine că Luigi Adamo, prietenul fiicei sale, scria bileţelele de ameninţare şi o obliga pe Florentina să le expedieze.

De altfel, cei care l-au cunoscut spun că italianul nu era o fire prietenoasă. „Au venit în ţară să ia fata (n.r. - Maria-Iustina Vodă, fiica Florentinei) în Italia. Când au fost la mine, el nici nu a intrat în casă, a stat pe stradă. Fiica mea nici nu şi-a făcut apariţia bine în curte, că a şi sunat-o să se întoarcă la el“, a declarat Teodora Pungă.

„Aveau de gând să facă cu Iustina ce e mai rău“

După cum spune bătrâna, Florentina a fost o mamă bună până ce l-a cunoscut pe italian. „A plecat în urmă cu vreo doi ani în Italia. A trimis pachete în ţară pentru fata ei până l-a cunoscut pe italianul ăsta, după care s-a terminat totul“, mai spune mama Florentinei.

Aceasta crede că intenţiile italianului erau dintre cele mai rele. „Cred că aveau de gând să facă cu Iustina ce e mai rău“, s-a plâns bunica acesteia.
Fiica celei implicate în şantaj afirmă că mama ei nu putea să i se împotrivească italianului pentru că acesta le bătea pe amândouă.

Maria-Iustina Vodă (12 ani) povesteşte coşmarul prin care a trecut din septembrie, de când mama ei s-a întors în ţară cu Luigi Adamo. Copila, încredinţată mamei după divorţ, locuia la bunicii materni din Vânători Neamţ şi era înscrisă la şcoala din localitate, în clasa a VI-a. „El dădea în mama până ce o lăsa la pământ şi după aceea dădea cu picioarele. Duminică, 20 decembrie, ne-a bătut pe mine şi pe mama cu cureaua. Mamei i-a dat cu catarama exact lângă operaţie. Mie mi-a dat şi cu pumnul în cap, am şi acum rană“, a dezvăluit Iustina.

Italianul i-a interzis fetei să meargă la şcoală

Pentru că se temea să nu se ducă la Poliţie, italianul i-a interzis fetiţei să mai meargă la şcoală. „Mama a fost internată în spital o săptămână şi el a spus că nu am voie să mă duc la şcoală. Şi nu m-am dus trei săptămâni“, a continuat Maria-Iustina.

Familia şantajată vede în Florentina o femeie care implora milă. „A fost la noi la bar înainte de Crăciun, să caute de lucru. I-am spus că în momentul acela nu aveam nevoie şi a lucrat două zile la curăţenia dinainte de Sărbători. Vineri seara, înainte de flagrant, a fost la noi şi i-am dat plăcinte calde. A venit chiar şi sâmbătă dimineaţa şi i-am spus să treacă pe la prânz să-i dăm de mâncare“, a relatat Dan Grigoroaia.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite