Final fericit de expediție pentru Ticu Lăcătușu în Groenlanda (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nemțeanul a ajuns astăzi cu bine la destinație, împreună cu partenerul de expediție, Cornel Coman, după ce ultimii kilometri au fost parcurși sub amenințarea topirii  ghețurilor

Ticu Lăcătușu a transmis sâmbătă la ora 16.30 că a ajuns la punctual terminus al traseului de 600 de kilometri străbătut de pe coasta de est până pe coasta vestică a insulei.

Suntem in Kangerlussuaq și după o noapte petrecută la Old Camp Resort, unul dintre cele două hoteluri de aici, ne vom îmbarca în avionul Air Greenland care ne va duce la Copenhaga", a spus Lăcătușu.

În ultima parte a traversării insulei, cei doi exploratori au avut parte de probleme cauzate de topirea ghețurilor.

„În gerul din zori, Cornel a facut o primă baie arctică, i s-a rupt gheața sub schiuri și s-a scufundat instantaneu cu tot cu bocanci. Pe la prânz am pățit și eu la fel, iar încercarea de a te usca la -20 grade Celsius poate fi o glumă bună și atât", nota Ticu Lăcătușu, pe 4 iunie, în jurnalul călătoriei.

Expediţia Eco Greenland 2010 este o premieră pentru România şi a însemnat parcurgerea distanţei de circa 600 de kilometri pe schiuri, în condiţii polare, fără sprijin din exterior. Traseul pe care l-au străbătut alpiniştii români este cu circa 100 de kilometri mai lung decât al primului explorator care a traversat Groenlanda, Nansen.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite