Filmele de scurt metraj se întrec la Piatra Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iubitorii genului pot urmări la Teatrul Tineretului filme de animaţie, experimentale, de ficţiune, documentare şi videoclipuri.

În acest weekend se desfăşoară la Piatra Neamţ cea de-a doua ediţie a festivalului de scurt-metraj „Filmul de Piatra“, eveniment organizat de Filmlab în colaborare cu Primăria municipiului. Pentru a putea participa la competiţie, peste 200 de pelicule au fost înscrise la preselecţie. „După vizionarea producţiilor trimise, au rămas 52 de filme de animaţie, documentare,  filme experimentale, de ficţiune şi videoclipuri“, a  spus Andrei Dăscălescu, directorul festivalului.

Juriul care va cerne valorile este alcătuit din oameni de film consacraţi români şi străini, precum regizorul Napoleon Helmis, lector la catedra de regie de film şi TV a UNATC Bucureşti, Copel Moscu, profesor de regie de film, sau directorul de imagine David Procter. „«Filmul de Piatra» este un festival tânăr cu public mai nonconformist. Este singurul festival din România care a creat o secţiune pentru creatorii amatori“, a precizat Bogdan Puşcaşu, city-managerul municipiului Piatra Neamţ. Programul vizionărilor din această seară (vineri), începe la ora 18.00 cu filmele din  competiţie, iar de la ora 20.00 vor putea fi urmărite producţiile „Colivia“ şi „Tarantyno“ din secţiunea best.ro.

După o nouă repriză de scurt metraje (Shorts up), de la ora 23.00 spectatorii vor putea urmări filme de groază în secţiunea „Umbre“. „Filmul devine un limbaj sau un mijloc de comunicare pentru tineri în ziua de azi, înlocuind scrisorile sau proza ca şi mijloace folosite până acum de exprimare“, a completat regizorul Andrei Dăscălescu.

Proiecţii speciale 
Sâmbătă, de la ora 11.00, festivalul are un program special cu pelicula „Veronica“, unul din cele mai iubite filme româneşti pentru copii. De la ora 16.30, alpinistul Ticu Lăcatuşu este invitat să prezinte filmări din expediţiile pe cei mai înalţi munţi ai lumii, iar de la ora 18.00 va continua competiţia scurt metrajelor. De la ora 21.00 va putea fi vizionată o selecţie a producţiilor nominalizate sau câştigătoare la premiile „Oscar“, iar de la ora 23.00 organizatorii au pregătit un spectacol multimedia.

Duminică, în ultima zi a evenimentului este programată de la ora 15.00 o vizionare a producţiilor de la festivalul Anim’est; iar de la ora 16.30 David Procter va organiza unworkshop workshop de imagine de film. Premierea câştigătorilor este programată la ora 20.00, iar de la 21.30 va fi o proiecţie specială a filmului „Nuntă în Basarabia”. Toate proiecţiile vor avea loc la Teatrul Tineretului, intrarea publicului fiind liberă.
 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite