Fetiţa pierdută în ger rămâne în grija bunicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fetiţa s-a rătăcit în timp ce-şi căuta părinţii
Fetiţa s-a rătăcit în timp ce-şi căuta părinţii

Reprezentanţii Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului Neamţ (DGASPC) au finalizat ancheta în cazul fetiţei care îşi căuta în toiul nopţii mama plecată la o nuntă.

„Am constatat că nu e un caz de neglijare a copilului, ci de neglijenţă pentru că minorul nu a fost părăsit, ci a fost lăsat în grija unei rude. Nu se impune măsura mutării fetiţei în altă familie, iar minora va sta tot în casa bunicii“, a spus Eugen Simion, şeful Serviciului de Monitorizare a Copilului Abuzat, Neglijat şi cu Probleme Psiho-Sociale din cadrul DGASPC. 

Mama şi bunica, amendate cu câte 100 de lei

Singurele sancţiuni aplicate în urma cazului din comuna Ştefan cel Mare, care a mobilizat echipaje de la Poliţie, Jandarmerie, Salvare şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au fost cele două amenzi, de 100 de lei fiecare, aplicate mamei fetiţei, Mirela Răspopa (24 de ani) şi bunicii, Aurica Chirilă (55 de ani).

„Sancţiunile au fost aplicate conform legii 61/1991 pentru lipsa de supraveghere a minorului“, a precizat inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Sâmbătă seara, Mirela Răspopa s-a dus la o nuntă după ce şi-a lăsat copilul în grija unei mătuşi. Femeia şi fiii ei au plecat pe rând din casă, lăsând-o pe fetiţă dormind. După ce s-a trezit, micuţa a ieşit în căutarea mamei, deşi afară erau -21 de grade Celsius.

Norocul ei au fost vecinii, care au găsit-o în jurul orei două noaptea rătăcind pe uliţă. Soţii Leuştean au avut grijă de copilă până dimineaţă, când i-au anunţat pe poliţişti că minora se află la ei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite