Femeie ucisă de salvarea în care se afla fiul ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La locul accidentului, Cezar Mihai Coptură a ameninţat personalul medical
La locul accidentului, Cezar Mihai Coptură a ameninţat personalul medical

O femeie în vârstă de 51 de ani, din Tarcău, Neamţ, a murit accidentată de salvarea în care se afla chiar fiul ei, vineri, 11 decembrie, în jurul orei 11.07.

Se pare că Elena Cojocaru ar fi vrut să oprească ambulanţa, în dreptul trecerii pentru pietoni din zona Primăriei Tarcău şi că şoferul nu a observat-o. „Şoferul de pe ambulanţă a relatat că în zona respectivă a redus viteza, pentru că ştia că se apropie de o trecere pentru pietoni, dar că din faţă venea un alt autovehicul, cu faza lungă, care l-a orbit. A văzut, dintr-o dată, ca un fel de fantomă cu mâinile ridicate în partea dreaptă a parbrizului şi a simţit şocul impactului“, a declarat Letiţia Dămoc, şefa Serviciului de Ambulanţă Neamţ.
În ambulanţa implicată în accident se afla chiar fiul victimei, Cezar Mihai Coptură, în vârstă de 32 de ani, care era transportat de la Spitalul Orăşenesc Bicaz la Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ. El era însoţit de poliţistul comunitar Gheorghe Râştei din Tarcău, din cauză că era cunoscut cu probleme psihice şi violent. Conform poliţistului comunitar, însuşi Cezar Mihai Coptură sunase, de acasă, la serviciul de urgenţă 112, în jurul orei 10.10, pentru a solicita intervenţia poliţiştilor şi internarea la psihiatrie, pentru că fusese bătut de mama lui. „În familia lor e vechi năravul cu scandalul la băutură. Cezar Mihai Coptură a sunat, vineri noaptea, pe la ora 10 şi ceva, la 112, să reclame că l-a bătut maică-sa şi că îl scoate din casă. Femeia s-a dus acasă la băiat să petreacă acolo. Erau beţi toţi, cei doi băieţi şi mama lor, mai puţin nora“, a declarat Gheorghe Râştei.
După cum a precizat poliţistul Râştei, Coptură fusese dus mai întâi la Spitalul Orăşenesc Bicaz, unde medicul de gardă i-a dat trimitere pentru internare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ, spre care a fost transportat cu salvarea. După ce ambulanţa a lovit-o pe mama lui, Cezar Mihai Coptură nu a mai fost transportat la spital.
Împreună cu Elena Cojocaru, la marginea şoselei se afla şi celălalt fiu al ei, Nicolae Cojocaru. Conform declaraţiilor acestuia, în momentul accidentului se afla la paznicul de la Primărie, pentru a încerca să sune la Salvare, să nu îl intereneze pe fratele său.
După accident, pacientul transportat în ambulanţă a ameninţat personalul sanitar venit în număr mare la Tarcău.
Conform şefei Serviciului de Ambulanţă, Letiţia Damoc, autosanitara avea semnalul luminos aprins şi o viteză nu mai mare de 90-100 de kilometri la oră.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite