Neamţ: Cinci tineri au fost admişi la Şcoala Militară de subofiţeri jandarmi Fălticeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Cinci tineri au fost admişi la Şcoala Militară de subofiţeri jandarmi Fălticeni
Neamţ: Cinci tineri au fost admişi la Şcoala Militară de subofiţeri jandarmi Fălticeni

Un candidat din comuna Poiana Teiului a obţinut cea de-a doua medie din cei 150 de candidaţi admişi

Cinci din cei 32 de candidaţi care provin din Neamţ au obţinut punctajul pentru a fi declaraţi „admişi” după ce au susţinut duminică proba scrisă la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi din Fălticeni. Cele 90 de întrebări, 60 la limba română şi 30 la o limbă străină i-au pus în dificultate pe candidaţi, întrucât s-au obţinut 100 de punctaje între 41 şi 49 de puncte, 39 între 50 şi 59 de puncte şi doar 11 peste 60 de puncte.

„Este de remarcat rezultatul obţinut de Cârjă Dumitru, de 18 ani, din comuna Poiana Teiului, care a obţinut la testul scris 66 puncte, a doua medie din cei 150 de candidaţi declaraţi admişi”, a precizat căpitanul Cătălin Resmeriţă, purtătorulde cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Neamţ.

În afara celor cinci tineri nemţeni care au promovat proba de verificare a cunoştinţelor,  trei candidaţi nu s-au prezentat pentru susţinerea examenelor, unul a fost declarat inapt medical, opt nu au promovat probele fizice, iar 15 nu au trecut de proba de verificare a cunoştinţelor.

Din cei 420 de concurenţi care au trecut de prima etapă a concursului (examinarea medicală şi verificarea aptitudinilor fizice), cele 150 de locuri scoase la concurs au fost ocupate de 10 fete şi 140 de băieţi. Nici un candidat de etnie rromă nu a obţinut punctajul minim de 40 de puncte.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite