NEAMŢ: Falsificator de valută arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
NEAMŢ: Falsificator de valută arestat
NEAMŢ: Falsificator de valută arestat

Un tânăr de 28 de ani, din Roman, a fost arestat, astăzi, de Tribunalul Neamţ pentru falsificare de bancnote de 100 de euro

Adrian Anania, în vârstă de 28 de ani, din Roman, a fost arestat, astăzi, 12 august, de magistraţii Tribunalului Neamţ, fiind acuzat de comiterea infracţiunii de constituire a unui grup organizat, în scopul contrafacerii şi punerii în circulaţie de moneda străina de hârtie.
Sub coordonarea procurorului DIICOT de la Biroul Teritorial Neamţ, împreună cu Anania mai sunt cercetaţi, în stare de libertate, alţi cinci tineri: Eugen D., de 19 ani, Ciprian B., de 23 de ani, Gabriel B., de 19 ani, Sorin C., de 24 de ani, Bogdan A., de 23 de ani, toţi din municipiul Roman, judeţul Neamţ.
Conform Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie Neamţ, cei şase tineri au falsificat bancnote de 100 de euro la domiciliile lui Eugen D. şi Ciprian B., folosind copiatoare multifuncţionale şi un laptop. Se pare că falsurile le reuşeau destul de bine, de vreme ce au reuşit să vândă circa 200 de bancnote false, în diverse locuri din judeţele Neamţ, Bacău, Suceava şi Iaşi. Dintre acestea, au fost recuperate, deocamdată, doar şase bancnote.
Grupul de falsificatori a fost depistat în urma încercării pe care o făcea Adrian Anania şi Gabriel B. să cumpere combustibil de la o benzinărie din Săbăoani, cu o bancnotă falsă, în cursul lunii iulie. Atunci, în autoturismul acestora au mai fost găsite alte trei bancnote de 100 de euro contrafăcute.
În data de 11 august, procurorul DIICOT – Biroul Teritorial Neamţ, l-a reţinut, pe bază de ordonanţă de reţinere, pe o perioadă de 24 de ore, pe Adrian Anania, iar astăzi l-au prezentat la Tribunalul Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite