Falău scapă de doi ani și jumătate de arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chilat a fost scutit de 900 de zile de detenție
Chilat a fost scutit de 900 de zile de detenție

Magistrații Curții de Apel Bacău i-au redus pedeapsa lui Cristian Chilat, ucigașul lui Mararu, prin schimbarea încadrării juridice. Instanța a considerat că în cazul lui Bogdan, fratele victimei, nu este vorba de tentativă de omor calificat, ci de vătămare corporală din culpă.

Cererea depusă de Cristian Chilat la instanța de apel de la Bacău a fost admisă în privința reducerii sporului de pedeapsă de trei ani pe care Falău îi primise pe lângă cei 16 ani de închisoare pentru omor calificat.

19 ani de închisoare pentru Falău şi obligaţia de a plăti daune morale familiei Mararu

Falău va primi prin fax pedeapsa pentru crimă

Cum sporul de pedeapsă a fost redus de la trei ani la doar 189 de zile, iar ucigașul lui Gheorghe Mararu este încarcerat deja de un an, rezultă că Falău trebuie să mai stea în închisoare 15 ani și jumătate pentru a-și ispăși pedeapsa.

„Am cerut schimbarea încadrării juridice pentru că nu a existat intenție, nici măcar indirectă, de a-l omorî pe Bogdan, fratele victimei", a spus Mihai Sava, avocatul care l-a reprezentat pe Chilat în procesul cu familia Marau.

În aceeași ședință, instanța de la Bacău a respins acțiunea lui Bogdan și a Alinei Mararu, fratele și soția lui Gheorghe Mararu, ca „tardiv introdusă" și i-a obligat pe fiecare la plata a câte 200 de lei, cheltuieli de judecată.

Soţia lui Mararu îl vrea mort pe Falău, ucigașul din Cafe Latino

Falău, păzit la proces de o armată de mascaţi

După executarea a două treimi din pedeapsă, Falău poate cere eliberarea condiționată, astfel încât, ucigașul are șansa să părăsească penitenciarul la puțin timp după ce va împlini 50 de ani.

Campionii crimei: 19 ani de ani de închisoare pentru fostul boxer nemţean Cristian Chilat

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite