Falău şi Mironescu, judecaţi separat în cazul uciderii lui Mararu (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie au dispus ieri, 6 aprilie, trimiterea în judecată a lui Cristian Chilat (Falău).

Ora 15.30:  Anunţul trimiterii în judecată a fost făcut public în urmă cu jumătate de oră.

Falău va fi judecat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat, tentativă la omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Totodată, procurorii au dispus ca Ioan Dumitru Mironescu, acuzat de complicitate la crimă, să fie judecat într-un dosar separat, tot la Tribunalul Neamţ.

Cristian Chilat (Falău), bărbatul care l-a împuşcat pe Gheorghe Mararu, pe 14 noiembrie 2010, într-o cafenea din Piatra Neamţ, a fost transferat din arestul Parchetului General în cel al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Neamţ.

„Cristian Chilat nu are dreptul la vizite din partea familiei, în schimb a beneficiat de telefon pentru a putea lua legătura cu rudele. Nu este singur în celulă, ci mai are şi alţi colegi şi va rămâne în continuare în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie de la Neamţ", a precizat comisarul şef Dorel Manole, şeful IPJ Neamţ.

Conform şefului Poliţiei nemţene, motivul transferului îl reprezintă deschiderea procesului împotriva lui Cristian Chilat, proces care se va judeca la Neamţ. „Din câte am discutat cu procurorul de la Bucureşti, acesta a terminat ancheta, urmând ca  procesul să intre pe fond la Piatra Neamţ", a adăugat Dorel Manole.

Totuşi, magistraţii nemţeni nu ştiu încă nimic despre data la care se va deschide procesul crimei de la cafenea. „Până la această dată nu am primit niciun dosar la arhiva noastră", a spus judecătorul Iulian Mitrofan, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite