Neamţ: Expoziţie de rarităţi aduse din toată ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Expoziţie de rarităţi aduse din toată ţara
Neamţ: Expoziţie de rarităţi aduse din toată ţara

Oamenii au făcut schimb de timbre, monede sau cărţi poştale şi şi-au putut admira colecţiile adunate de zeci de ani.

Terasa restaurantului Unic a fost ieri dimineaţă locaţia aleasă de organizatori pentru cea de-a XVI-a ediţie a tradiţionalului Târg al Colecţionarilor, unde au expus 100 de participanţi.

„Am dorit să oferim celor pasionaţi de numismatică, filatelie şi cartofilie un cadru de a-şi vinde din piesele de colecţie. O doamnă care avea 1.000 de pixuri voia doar să le expună, dar i-am spus că la târg se cumpără şi se vinde“, a precizat Viorel Nicolau, preşedintele Asociaţiei Filateliştilor Neamţ.

Preţul nu contează
Cei mai interesaţi cumpărători la târgul de ieri au fost tot colecţionarii. Deşi au periodic ocazia să se întâlnească la astfel de evenimente, unii au profitat de moment pentru a achiziţiona piese rare, ale căror negocieri au început la alte târguri.
„Am luat o carte poştală cu Piatra Neamţ pe care am dat 200 de euro plus 3 lei pentru o cafea“, se laudă bucureşteanul Doru Parfenie, îndrăgostit de oraşul nemţean din perioada în care era elev la Liceul „Petru Rareş“. „Preţul e ultimul lucru la care se gândeşte un pasionat atunci când vrea să cumpere un timbru sau o carte poştală de care are nevoie ca să-şi întregească colecţia“, spune Viorel Nicolau

.
Colecţionarii spun că se cunosc între ei, iar „intruşii“ sunt uşor de depistat într-un târg în care preţurile la aproape toate produsele se negociază. „Acum am adus dubluri pentru schimburi şi vânzare, plus câteva piese deja comandate de alţi colecţionari care au venit aici“, spune Florin Vineş, din Constanţa. Unii regretă că din urmă nu vin şi alţi pasionaţi, şi că aceste preocupări se pierd.


„Ajungem să ne învârtim piesele între noi şi facem un circuit ermetic. Ar trebui să invităm la târgurile noastre şi copii. Aşa le-am stârni pasiunea şi, peste ani, unii se vor apuca să colecţioneze timbre, monede, bancnote sau cărţi poştale“, e de părere Doru Parfenie.

Piese şi preţuri la târg

Sabie căzăcească, sec.XVIII: 130 de lei;
Baionetă, al Doilea Război Mondial: 130 de lei;
Sabie romană: 500 de lei;
Ciocan epoca de piatră: 350 de lei;
Icoană bizantină sec. XIX: 500 de lei;
Cărţi poştale din perioada 1900 - 1940: între 10 şi 800 lei;
Vederi - 30-80 de lei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite