Expoziţia de reptile vii de la Muzeul de Ştiinţe ale Naturii, magnet pentru nemţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Expo reptile vii", expoziţie găzduită de Muzeul de Ştiinţe ale Naturii din Roman s-a prelungit până pe 22 ianuarie, datorită solicitărilor venite de la vizitatori.

Pe parcursul unei luni, aproape 1000 de nemţeni au trecut pragul muzeului pentru a vedea cele mai periculoase reptile din lume. "Am anunţat toate şcolile din Roman şi din localităţile arondate şi nu puţini ne-au răspuns favorabil: şcolile din oraş, şcoli din Pildeşti, Gâdinţi, Pânceşti, Sagna, Moldoveni, Buruieneşti, Cotu Vameş. Au fost şi cupluri, grupuri de adulţi, părinţi sau bunici cu nepoţi", a declarat Cătălina Ivan,muzeograf.

image

Expoziţia temporară este venită de la Bucureşti şi este găzduită frecvent de Muzeul Antipa. " Expoziţia se prezintă printr-un număr mare de terarii, care încearcă să fie o copie fidelă a habitatului natural în care trăiesc aceste animale. Avem specii veninoase şi foarte veninoase, şerpi, şopârle, ţestoase, crocodili, tarantule. Terariile sunt foarte bine închise, sunt sigure", susţine Cătălina Ivan, muzeograf.

Nemţenii care doresc să viziteze expoziţia pot veni la Muzeul de Ştiinţe ale Naturii din Roman,  de luni până vineri, între 09.00 şi 18.00. Tarifele nu sunt mari, 3 lei pentru copii şi 5 lei pentru adulţi.

De pe 27 iulie 2011, muzeul s-a mutat în parcul mare al oraşului, într-o clădire modernă, realizată din fondurile Primăriei şi ale Consiliului Judeţean.

După plecarea acestei expoziţii nemţenii se vor bucura de expoziţie cu fluturi. "Suntem în discuţii cu Muzeul de Ştiinţe ale Naturii din Ploieşti pentru a aduce o expoziţie foarte frumoasă de fluturi exotici", a adăugat muzeografa Cătălina Ivan.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite