PORTRET/Eugeniu Cebotaru Golgheterul de la Ceahlăul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugeniu Cebotaru
Eugeniu Cebotaru

Fotbalistul în vârstă de 25 de ani a jucat în peste 130 de meciuri şi a înscris 50 de goluri pentru echipele Zimbru Chişinău şi Ceahlăul Piatra Neamţ.

Eugeniu Cebotaru sau „Ceobi“, cum îi spun coechipierii şi suporterii nemţeni, a fost atras de lumea fotbalului încă din copilărie. Tânărul a călcat pe urmele tatălui său, şi el fotbalist. La vârsta de şapte ani practica deja acest sport la FC Zimbru Chişinău. „Pasiunea mea pentru fotbal mi-a transmis-o tata. De mic m-a luat cu el la stadion şi m-a învăţat. Şi în ziua de astăzi, mă sună să-mi dea sfaturi“, povesteşte mijlocaşul.

Cupa Moldovei, în palmares
La 15 ani făcea parte din echipa Zimbru 2, unde a fost şi căpitan, iar la majorat juca la prima echipă Zimbru Chişinău, în liga I din Republica Moldova. „Eu sunt mijlocaş şi aşa am jucat mereu. Este un post cu multă responsabilitate pentru că ajuţi şi în atac şi în apărare“, mai spune fotbalistul. Ca jucător titular la FC Zimbru din Chişinău, Eugeniu Cebotaru a câştigat alături de colegii săi, în 2003, Cupa Moldovei. „A fost primul trofeu din viaţa mea şi cel mai important. Atunci am simţit că n-am muncit degeaba“, explică sportivul.


Un an mai târziu, Ceobi juca din nou finala cu Sheriff Tiraspol, însă Zimbru a pierdut atunci partida cu 0 la 1. A activat în continuare la clubul din Chişinău, până în 2006, când s-a transferat la Ceahlăul Piatra Neamţ. „Îmi amintesc că debutul meu în România a fost într-un meci împotriva celor de la CFR Cluj, iar pe banca tehnică era antrenorul Florin Marin“, adaugă mijlocaşul.

A jucat în peste 130 de meciuri, atât în Moldova, cât şi în România. Se mândreşte cu faptul că în sezonul 2008-2009 a fost golgheterul echipei, marcând pentru Ceahlău 14 goluri. Până la 25 de ani a reuşit să parcurgă un traseu frumos, înscriind 50 de goluri în poarta adversă. „Ceahlăul a fost pentru mine rampa de lansare către echipa naţională a Moldovei“, adaugă fotbalistul, care spune că şi-ar dori să joace într-o cupă europeană sau să câştige un campionat.

14 meciuri la Naţionala Moldovei
Eugeniu Cebotaru a fost convocat pentru prima dată la echipa naţională a Moldovei în toamna lui 2007. Debutul a fost într-un joc cu Ungaria, când naţionala Republicii Moldova a câştigat cu 3 la 0. „Cel mai mult îmi doresc să marchez la naţională, dar până acum n-am reuşit decât să dau pase de gol“, susţine mijlocaşul, care a îmbrăcat tricoul naţionalei de 14 ori.În viitor îşi doreşte să joace la o echipă cât mai bună, având deja oferte din partea unor cluburi din Rusia şi Ucraina.  „Cel mai mult mi-ar plăcea să joc la Barcelona“, visează Ceobi.

Profil

Născut. 16 octombrie 1984, Chişinău.
Studii. Institutul
Internaţional de
Management din Chişinău
Familie. Căsătorit.

Întrebări şi răspunsuri

Cum e să joci la o echipă codaşă în clasament şi să fii convocat apoi la  naţională?
Când mă întorc de la echipa naţională, am obligaţia să dau ce e mai bun şi la echipa de club. Jucând la naţională am acumulat o experienţă în plus şi mă întăreşte pentru campionatul României. La naţională joci împotriva unor jucători care poate ţi se par ireali, dar când eşti pe teren faţă-n faţă cu ei îţi dai seama că şi tu poţi. Nu regret experienţa cu Ceahlăul. 
Care a fost cel mai frumos meci din cariera ta?
Cel mai frumos meci a fost debutul meu la naţionala Moldovei. Am avut nişte emoţii incredibile când am cântat imnul.

Ce-i place

Lui Eugeniu Cebotaru îi place să participe la petrecerile cu karaoke. Este atras de sporturi precum bowling, biliard sau ping pong. „Îmi place sportul. Nu văd viaţa fără el“, spune mijlocaşul. Apreciază oamenii sinceri, optimişti şi pe cei care au un scop în viaţă.

Ce nu-i place

Fotbalistul urăşte cel mai mult ca cei apropiaţi să-l mintă şi să-l trădeze. Nu-i place frigul, trezitul de dimineaţă şi nu mănâncă ficat. „Nu-mi plac oamenii care încearcă să pară mai mult decât sunt şi profitorii“, adaugă Eugeniu Cebotaru.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite