Neamţ: Elevii fac orele prin baruri şi magazine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Elevii fac orele prin baruri şi magazine
Neamţ: Elevii fac orele prin baruri şi magazine

Preferinţele diferă: cei comozi lipsesc o zi întreagă de la şcoală, în timp ce alţii îşi aleg „ferestrele“.

Oricât ar fi încercat oamenii legii şi cadrele didactice să „exmatriculeze“ absenteismul din rândul elevilor, tentaţiile sunt prea mari, mai ales atunci când drumul până la şcoală e presărat cu baruri. „Nu mă trezesc niciodată la timp, mai ales atunci când am ore de la şapte. Aşa că nu mai merg la şcoală, ci mă opresc să beau o cafea. Mai am colegi care vin şi ei“, a spus Cătălina Lupaşcu, elevă în clasa a XI-a.


Dacă unii îşi servesc cafeaua de dimineaţă prin localurile din oraş, domnişoarele mereu în pas cu moda preferă o mică partidă de shopping în locul matinalului de la şcoală.


„Aveam logica şi după aia sportul. N-avea rost să stau, aşa că am ieşit să-mi cumpăr un fular. Mă întorc după aia la şcoală. Nu merg în baruri că se mai fac razii şi mama nu ştie că lipsesc“, a declarat Alexandra B., elevă în clasa a IX-a.

Singurii speriaţi sunt chelnerii
Între orele 11.00 şi 13.00 e destul de greu să mai găseşti locuri libere în barurile cu preţuri mici, aflate în apropierea şcolilor. Cei care chiulesc în masă au adoptat deja şi strategii pentru a se feri de ochii curioşilor. „Mergem sus, la nefumători. Acolo nu ne prea vede nimeni şi nici nu se prea fac razii. Mai jucăm şi noi o bilă, mai stăm la poveşti şi după aia mergem acasă. Oricum suntem în ultimul an“, a recunoscut Vlad Pop, elev în clasa a XII-a. Adolescenţii nu sunt speriaţi nici de absenţele din catalog, nici de raziile din baruri.


„Am făcut controale la începutul anului, însă din septembrie, nu am mai fost implicaţi în nicio activitate de amploare. La fiecare razie am descoperit elevi care chiuleau de la ore şi stăteau prin baruri“, a declarat Cătălin Răzmeriţă, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Neamţ. În schimb, chelnerii stau cu inima strânsă, pentru că nu vor să plătească amenzile din buzunarele proprii. „Eu nu le dau alcool. Dacă vor să mă mintă, le cer buletinele şi renunţă. Mai sunt însă şi unii care au prieteni majori şi ăia comandă băuturi şi le dau să bea. Atunci nu am ce să fac“, s-a plâns Nicoleta Pârvu, chelneriţă într-un bar.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite