Neamţ: Elevii de la „Roman Vodă“ adună păpuşi pentru vindecarea unei adolescente paralizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Loredana are şansa să meargă fără cadrul metalic numai dacă va fi operată
Loredana are şansa să meargă fără cadrul metalic numai dacă va fi operată

O clasă de la Colegiul Naţional „Roman Vodă“ şi-a propus să adune bani pentru operaţia de care are nevoie o elevă, de la un alt liceu din Roman, pentru a putea merge în picioare.

Ana Loredana Blăjuţ are 17 ani, este în clasa a X-a şi nu a putut merge niciodată pe picioarele ei, fiind diagonosticată cu parapareză spastică din naştere. „Circa 10 voluntari ai acestui proiect vor ieşi în stradă, miercuri, 1 decembrie, pentru a vinde jucăriile donate de elevii roman-vodişti şi a strânge banii de care acest copil are nevoie pentru operaţie“, a declarat eleva Eliza-Marciana Chirilă, coordonatoarea acestui proiect.

Citeşte şi:
Piatra Neamţ: Cruce uriaşă pe muntele Pietricica

Părinţii ei au cumpărat o maşină cu bani împrumutaţi pentru a o putea duce la şcoală. „O ducem la şcoală cu maşina, luată cu credit. De la poarta liceului, se deplasează cu cadrul până în clasă şi o conduc până o aşez în bancă. Timp de şase ore ore, de la 8.00 până la 14.00, când venim după ea, nu iese deloc din bancă“, a precizat Laura Blăjuţ, mama adolescentei.

Aceasta mai spune că au luat legătura cu un medic din Chişinău, care s-a oferit să opereze fetiţa şi le-au făcut programare pentru 10 noiembrie anul acesta. „Nu am reuşit să adunăm niciun ban din cei 2.500 de euro cât costă operaţia şi am pierdut programarea. Trebuie să mergem iar la acel medic, să ne reprogrameze, dar numai după ce vom reuşi să adunăm banii“, a încheiat Laura Blăjuţ.

Elevii de la „Roman Vodă“ cred că se vor găsi şi alte persoane care să contribuie la reuşita proiectului lor. „Ajutaţi-ne să strângem cei 2.500 de euro necesari operaţiei, cumpărând jucăriile puse la dispoziţia tuturor celor interesaţi şi donând în conturile deschise la Raiffeisen Bank, pentru lei – RO71RZBR0000060012876544, şi pentru euro –  RO43RZBR0000060012876563“, se adresează Eliza-Marciana Chirilă cititorilor „Adevărul de seară“.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite