Elevi meditaţi gratuit la Bac în turnul bisericii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lecţiile au loc într-un decor încărcat cu picturi bisericeşti
Lecţiile au loc într-un decor încărcat cu picturi bisericeşti

Preoţii parohiei „Precista Mare“ din Roman încearcă să-i ajute pe tinerii fără posibilităţi financiare

Parohul Bisericii „Precista Mare“ din Roman încearcă într-un mod inedit să rezolve o problemă pe care i-au sesizat-o enoriaşii. „Cu prilejul vizitelor celor din parohie, în Ajunul Crăciunului, am constatat că sunt multe familii îngrijorate de rezultatele pe care le vor obţine copiii la Bacalaureat. Ne-a venit ideea să contactăm cadrele didactice, care aparţin de biserica noastră şi să-i rugăm să le ofere elevilor de clasa a XII-a meditaţii gratuite“, a explicat preotul Dan Antoce, parohul Bisericii „Precista Mare“.

Costurile cu papetăria, suportate de biserică

A reuşit să obţină acordul a cinci profesori, de la disciplinele Limba şi Literatura Română, Matematică, Fizică, Istorie şi Engleză, cărora  le pune la dispoziţie o sală aflată în anexa turnului de la intrarea în parohie.

Sala de clasă improvizată a fost dotată cu centrală termică, mese, tablă, iar costurile cu papetăria vor fi suportate de biserică. În fiecare serie încap 25 de cursanţi,  iar până acum s-au înscris 20 de elevi de la liceele din Roman. Tinerii se pot înscrie venind la biserică şi completând o cerere prin care se angajează să respecte cerinţele profesorilor, să fie serioşi şi punctuali. Meditaţiile, începute în această săptămână, se desfăşoară după un program ales de comun acord.

„Vom discuta cu elevii să vedem care sunt aspectele mai neclare din programă. Apoi vom face o trecere prin toate subiectele, nu o vom lua de la zero cu meditaţiile“, a precizat Magdalena Anechitei, profesor de limba şi literatura română.

Burse de studiu pentru cei mai harnici elevi

Preoţii bisericii au intrat în contact cu oameni cu posibilităţi financiare din parohie, care s-au arătat interesaţi de a-i susţine pe cei mai buni elevi.

„Pe măsură ce vedem posibilităţile tinerilor vom căuta să-i cunoaştem şi apoi să-i ajutăm pe cei mai buni, să beneficieze de o bursă de studii pentru facultate“, încheie Dan Antoce, parohul Bisericii „Precista Mare“.

http://www.adevarul.ro/locale/baia_mare/Meditatiile_gratuite_pentru_Bac_nu_atrag_elevii_0_537546419.html

Rămâni pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite