Neamţ: Educatorii şi medicii, în grevă pe jumătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Educatorii şi medicii, în grevă pe jumătate
Neamţ: Educatorii şi medicii, în grevă pe jumătate

Cei care au blocat azi complet activitatea au fost angajaţii Direcţiei de Finanţe şi cei de la Trezoreria din Neamţ, care au tras obloanele peste ghişee toată ziua.

Mişcarea de protest organizată azi-dimineaţă a blocat activitatea din mai multe instituţii publice. Măsurile cele mai drastice s-au impus la Direcţia de Finanţe. Nemţenii care au avut astăzi nevoie de serviciile funcţionarilor de la Trezorerie sau Direcţia Generală a Finanţelor Publice s-au ferit să mai treacă pe la sediile instituţiilor pentru că aflaseră că va fi grevă.
Funcţionarii au fost la birouri, dar ghişeele au fost închise. „Nu se lucrează cu publicul, nu se fac operaţiuni cu băncile, nu se face executare silită pe teren“, a precizat Dănuţa Mancaş, liderul sindicatului liber al funcţionarilor publici din cadrul Direcţiei de Finanţe Neamţ.

Educatorii, rugaţi de părinţi să vină la grădiniţă
Greviştii forţaţi să lucreze astăzi au fost cei din spital şi din sistemul de învăţământ. Toţi angajaţii din Spitalul Judeţean Neamţ au fost prezenţi astăzi la serviciu. „Personalul asigură 30% din activităţile normale din spital şi toate urgenţele“, a declarat doctorul Sorin Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean. La grădiniţe şi şcoli, deşi părinţii au fost avertizaţi din timp de greva generală, activitatea nu a fost întreruptă. Din cauza copiilor care au venit la cursuri cadrele didactice au fost obligate să-i supravegheze.

La Grădiniţa nr. 13 din Piatra Neamţ, în grupa educatoarei Maria Prună, din 21 de copii erau prezenţi 11. „Am aderat la formele de protest iniţiate de sindicat, cu excepţia  grevei de astăzi, întrucât am fost rugată să vin la grădiniţă de către părinţii care lucrează şi nu au cu cine lăsa copiii“, a declarat Maria Prună, coordonatoarea grădiniţei. O colegă de-a ei, venită la program normal cu copiii, crede chiar că declanşarea grevei a fost o eroare. „Am venit la serviciu pentru că nu am vrut să uşurez acţiunea Guvernului de a ne băga forţat în concediu fără plată“, a declarat educatoarea Teodora Maftei. Nici Inspectoratul Teritorial de Muncă şi nici Garda Financiară nu au aderat astăzi la mişcarea generală de protest.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite