Neamt: Edili nemţeni cu nume de tot hazul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamt: Edili nemţeni cu nume de tot hazul
Neamt: Edili nemţeni cu nume de tot hazul

Mulţi şefi locali au nume inspirate de animale, de diferite beteşuguri, obiecte, însuşiri sau meserii.

Edilii nemţeni care pot fi încadraţi în categoria „cu nume amuzant" spun că sunt mândri de patronimele pe care le poartă şi susţin că nu le-ar schimba pentru nimic.

„Cea mai amuzantă amintire legată de numele meu este de pe vremea când lucram la IFET Bicaz. A trebuit să întocmesc un proces-verbal împreună cu şeful corpului de control al Direcţiei şi cu inginerul şef al fondului forestier. Documentul a fost semnat de Găină, Cucoş şi Pupăză, spre amuzamentul celor care îl citeau", povesteşte Iulian Găină, primarul din Tarcău.

Primari „de duminică"

Numele altor edili se trage de la diverse însuşiri fizice sau de caracter. Este cazul lui Petru Lungu de la Pângăraţi, a lui Petru Mîndru de la Dochia sau al Aurorei Bălan, primar de Gârcina. Judeţul are şi doi edili „de weekend": Ioan Duminică, la Oniceni şi Vasile Octavian Duminică, la Trifeşti. Alte nume de primari sau viceprimari vin de la diferite beteşuguri.

Dragoş Chitic este viceprimar de Piatra Neamţ, Petrică Şchiopu este primar la Bârgăoani, iar Constantin Şchiopu este edilul-şef al comunei Ceahlău. Ion Surdu conduce comuna Mărgineni, iar Sorin Ouatu gospodăreşte comuna Ştefan cel Mare.

Andrei Gheorghe, alesul din Zăneşti

Unii au nume identice cu ale unor vedete sau personalităţi, cum e Petru Gherghel, primarul comunei Tupilaţi, pe care îl cheamă exact ca pe episcopul romano-catolic de Iaşi. Primarul este şi el catolic şi spune că nu este nicio legătură între el şi înaltul prelat, dar că, atunci când a fost botezat, tot Petru Gherghel păstorea Biserica Catolică din Moldova.

Viceprimarul comunei Alexandru cel Bun are numele celebrului realizator TV, Valeriu Lazarov, iar primarul comunei Zăneşti se numeşte Andrei Gheorghe, cu singura deosebire că Andrei e numele mare.

Edili cu nume de obiecte sau profesii


Ciprian Ciubotă este viceprimar la Borca, Aurel Ciocănel este edilul-şef de la Costişa, Constantin Matasă este „pastor“ peste Grumăzeşti, Petrică Prichici este primar la Ion Creangă, Marcel Prună conduce la Pipirig, Lazăr Tărăboanţă este viceprimar la Răuceşti, Toader Urdă ocupă aceeaşi funcţie la Rediu, iar Costică Buzdugan îl secondează pe primar la Stăniţa.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite