Echipă nemţeană promovată în finala AGIL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei eleve de clasa a XII-a de la Colegiul Naţional „Roman Vodă" din Roman alcătuiesc singura echipă din judeţ calificată în finala competiţiei Anunţă Gala în Liceu (AGIL) din cadrul Galei Premiilor în Educaţie.

Numele echipei, „AER pentru educaţie", este format cu iniţiala prenumelor celor trei membre, Anca Farcaş, Eliza Chirilă şi Raluca Cocuţ. Fetele se caracterizează ca fiind creative şi îndrăzneţe şi au creat o pagină de internet pentru a-şi promova echipa.

Eliza Chirilă este, în acelaşi timp, preşedintele Parlamentului Tinerilor din România şi a iniţiat şi coordonat mai multe proiecte umanitare pentru susţinerea unor persoane din Roman aflate în dificultate. „Cu toţii ne dorim în România un sistem educaţional performant, de calitate, dar uităm că un simplu «mulţumesc!» nu e de ajuns şi că educaţia are nevoie şi de recompense. Pentru că susţinem oamenii care apreciază lucrurile de valoare şi ştiu că educaţia devine mai puternică atunci când e premiată, promovăm Gala Premiilor în Educaţie 2011!", explică Eliza Chirilă.

„Considerăm că şi în judeţul Neamţ sunt elevi, profesori, bibliotecari, cercetători, organizaţii nonguvernamentale şi unităţi de învăţământ care merită şi trebuie să îşi depună candidatura!", a spus Anca Farcaş.

Gala Premiilor în Educaţie urmăreşte promovarea oamenilor, a proiectelor şi a organizaţiilor care au un impact semnificativ asupra sistemului educaţional din România. În concurs se pot înscrie persoane fizice, organizaţii nonguvernamentale şi instituţii de învăţământ de stat sau private, iar premiile acordate sunt în valoare totală de 250.000 de euro.

În cadrul ediţiei de anul trecut a Galei Premiilor în Educaţie, în judeţul Neamţ au venit două premii I. La secţiunea Învăţătorul/Educatorul anului, Premiul I şi 10.000 de euro au revenit educatoarei Ioana Codruţa Sava de la Grădiniţa cu program săptămânal „Veronica Filip" din Piatra Neamţ. De asemenea, la secţiunea Şcoala anului, Premiul I şi 30.000 de euro au revenit Colegiului Naţional de Informatică Piatra Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite