Piatra Neamţ: Drumarii nemţeni au intrat cu utilajele de deszăpezire pe drumurile cu probleme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Utilajele de deszăpezire acţionează pe drumurile cu probleme din judeţul Neamţ
Utilajele de deszăpezire acţionează pe drumurile cu probleme din judeţul Neamţ

Deşi nu sunt încă drumuri blocate în judeţul Neamţ, şoferii circulă în condiţii de iarnă şi a fost necesară intervenţia autolamelor pe anumite rute, care sunt predispuse înzăpezirilor.

Drumul de acces spre spitalul de la Bisericani a fost curăţat deja de utilajele de deszăpezire, care acţionează la această oră în zona Romanului şi la Bicaz. „Avem autolame pe drumul judeţean DJ 155 G Bordea - Cârligi, pe DJ 207 A Roman - Bâra, pe DJ 158 Moldoveni - Secuieni şi pe DJ 108 G Hanu Ancuţei - Girov", a declarat inginerul Eugen Lazaric, şef producţie în cadrul societăţii Drupo.

Drumarii au anunţat că acum se curăţă de zăpadă şi drumul de acces dinspre Bicaz spre Durău, dar că turiştii ar trebui să fie prudenţi şi să aibă maşinile dotate corespunzător traficului pe vreme de iarnă. „Noi păstrăm legătura în permanenţă cu reprezentanţii primăriilor din judeţ. Până acum nu a fost semnalat niciun drum blocat şi nici nu am avut oameni care să rămână blocaţi în trafic. Este drept că se circulă destul de greu, dar nu sunt drumuri judeţene înzăpezite", a adăugat Eugen Lazaric.

Şoferii recunosc că au văzut utilajele care curăţă zăpada, dar cred că numărul acestora ar trebui să fie mult mai mare. „Am venit de la Suceava până acasă în şase ore şi de obicei fac acest drum în maxim două ore. Se circulă foarte greu şi materialul antiderapant de pe drum mi se pare insuficient. Ar trebui să scoată mai multe lame şi să cureţe mai repede ca să nu facem o zi întreagă pe drum", a spus şoferiţa Mariana Amarinei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite