Drumarii au intrat cu lucrările în linie dreaptă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii s-au apucat de treabă
Muncitorii s-au apucat de treabă

Chinul şoferilor şi pietonilor din Piatra Neamţ se apropie de final. După aproape şase luni în care mai toate străzile din oraş au fost transformate în tranşee pline de săpături şi moloz, drumarii au ieşit la lucru pentru a se încadra în termenul de finalizare în reabilitarea reţelelor de apă potabilă şi canalizare.

Începând de astăzi, Apa Serv mai are la dispoziţie fix o lună pentru a readuce la starea iniţială străzile pe care au fost demarate lucrările la conductele subterane. În caz contrar, întârzierea le aduce responsabililor de contracte penalizări de 6.860 de euro pentru fiecare zi.

Termen prelungit de două ori

„Sunt surprinsă că îi văd lucrând în a treia zi de Paşte. Cred că îi presează cineva, altfel nu ar fi ieşit ei pe străzi astăzi“, a spus Ilinca Ciobanu, în timp ce traversa bulevardul 9 Mai, una dintre zonele paralizate de lucrările stradale. Iniţial, data limită de finalizare anunţată de antreprenori a fost mijlocul lunii ianuarie. De atunci, datele problemei s-au schimbat de două ori, cu o amânare pentru luna aprilie, iar ultima strigare pentru predarea proiectului a fost stabilită pentru 6 mai.

Reprezentanţii Apa Serv nu pot da încă asigurări că de această dată termenele vor fi respectate. „Va trebui să ne apucăm de lucru pentru că nu putem amâna la nesfârşit, dar nu ştim exact când vom putea semna oficial procesele verbale de predare a lucrărilor finalizate“, a declarat Bianca Ivaşca, purtător de cuvânt al Apa Serv.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite