Dragobetele, celebrat la Piatra Neamț printr-un spectacol de dans, cântec și tradiții populare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tradiţia spune că tinerii se îmbracă în haine de săbătoare
Tradiţia spune că tinerii se îmbracă în haine de săbătoare

Evenimentul va avea loc vineri după amiază la Liceul de Artă „Victor Brauner". Evoluţia dansatorilor şi interpreţilor de muzică populară va fi completată de o reprezentaţie a tinerilor actori.

Spectacolul artistic intitulat „Dragobetele - sărbătoarea românească a dragostei" va fi susținut de elevii Şcolii Populare de Arte din cadrul Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare".

De la ora 16.00, în Sala „Theodor Macarie" a Liceului de Artă din Piatra-Neamţ, spectatorii vor avea ocazia să asiste la evoluția elevilor clasei de dans popular, coordonate de Ioan Luchian. De asemenea, vor susține un recital și elevii clasei de canto popular, coordonată de Giorgiana Axinte-Şerban.

Protagoniștii vor aduce în faţa publicului un spectacol al dansului, cântecului şi tradiţiilor populare specifice zilei străvechi a îndrăgostiţilor.

Evoluţia dansatorilor şi interpreţilor de muzică populară ai Şcolii de Arte va fi completată de o reprezentaţie a tinerilor actori, elevi ai clasei de teatru coordonată de Maria Hibovski.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Liceul de Artă „Victor Brauner", iar intrarea publicului este liberă.

Rămâi pe neamt.adevarul.ro să afli cele mai importante ştiri din judeţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite