Draga Olteanu-Matei bate gongul la teatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebra actriţă va deschide Festivalul de Teatru „Zimbru de Piatră“, cunoscut până anul trecut sub denumirea de „Yorik“.

Până acum şi-au anunţat prezenţa doar zece trupe de teatru. „Noi asigurăm cazare şi masă, în niciun festival nu se asigură şi transportul. Din lipsă de fonduri, sunt trupe care au renunţat să mai participe la festival“, a spus Constantin Grigore, directorul Festivalului „Zimbru de Piatră“.

Deschiderea oficială are loc diseară de la ora 17.30, iar jumătate de oră mai târziu pe scenă vor urca actorii Teatrului „Scenic“ din Piatra Neamţ cu spectacolul „Omul şi cercul“, de Matei Vişniec. Seara va fi închisă de spectacolul „Gin rummy“ al trupei „Arlechin“, de la ora 19.00.

Maraton de trei zile  

Festivalulul se desfăşoară pe parcursul celor trei zile de weekend, astfel încât nemţenii să poată fi prezenţi într-un număr cât mai mare în sala de spectacol. Pentru ziua de sâmbătă au fost programate reprezentaţii la orele 17.00, 18.00 şi 19.00.

Teatrul „Gong“ de la  Roman va deschide seara cu  piesa „Five O'Clock“ de Ion Luca Caragiale. Apoi va urma Teatrul „Cortina“, de la Drobeta Turnu Severin, cu spectacolul „Un loc gol pe DVD“, de Cornel Udrea şi Teatrul „Esperom“ din Braşov, cu piesa „Meserii şi fundături“, de Mihai Ignat.

„Merg an de an la acest festival pentru că deja cunosc valoarea trupelor care se prezintă în concurs. Am posibilitatea să văd teatru de calitate, iar intrarea este gratuită“, ne-a declarat Ramona Barbu, actriţă. Pentru duminică au fost programate patru piese. În concurs se vor prezenta Teatrul „Parc-Copou“ din  Iaşi, cu „Occident Express“, de Matei Vişniec, Teatrul „Echo“ de la Botoşani, cu piesa „Infirmul din Inishmaan“,  de Martin McDonagh, şi Teatrul „Ludic“ tot de la Iaşi, cu „Poem irlandez despre vioară şi suflet“, de John Kendrick.

Premii de 2.000 de lei

Seara va fi închisă cu spectacolul de gală al Teatrului „Vostru“, şi anume „Omul care a văzut moartea“, de Victor Eftimiu, în regia Dragăi Olteanu-Matei. Tot duminică seară vor fi acordate şi premiile pentru cele mai bune spectacole, regii şi cei mai buni actori. „Am alocat 2.000 de lei pentru cele şase premii principale. Vom avea şi trofee şi diplome“, a adăugat Constantin Grigore.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite