Dozele de vaccin antigripal insuficiente în Neamț

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dozele de vaccin antigripal sunt insuficiente
Dozele de vaccin antigripal sunt insuficiente

Fiecare medic de familie din județ a primit câte 20 de doze pentru imunizarea pacienților. Următorul lot de vaccinuri va ajunge abia în ianuarie, atunci perioada optimă de imunizare antigripală se va fi încheiat.

La nivelul județului au fost repartizate în total 6500 de doze de vaccinuri antigripale, în condițiile în care necesarul este de cel puțin zece ori mai mare. Alte 1000 de doze au fost păstrate de Direcția de Sănătate Publică pentru cazurile de urgență și pentru vaccinarea personalului medical.

„Am început să distribuim câte 20 de doze medicilor de familie și secțiilor spitalicești unde este mai mare nevoie, respective la Urgențe, Nou-Născuți și boli infecțioase. Ministerul Sănătății are în curs o achiziție de vaccinuri mai mare, dar acestea ne vor ajunge într-un al doilea lot", a spus medicul epidemiolog Roxana Pipirigeanu, de la DSP Neamț.

Medicii de familie spun că dozele primite acum sunt insuficiente și că vor vaccina după principiul primul venit, primuil servit.

„Nu ne ajung nici pe-o măsea cum se spune și, de aceea vom imuniza pacienții în ordinea în care ne solicită. Jalea mare este că vor fi aduse alte doze abia în ianuarie. E pierdere de bani și nu mai are rost pentru că trece perioada", spune Mihaela Covrig, șefa Colegiului Medicilor de Familie Neamț.

Pentru nemțenii care nu beneficiază de vaccinarea gratuită antigripală,  singura soluție este să apeleze la farmacii unde o doză costă între 25 și 40 de lei.  

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite