Dozele de vaccin anti-porcin, pe terminate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dozele de vaccin trebuie ţinute la frigider
Dozele de vaccin trebuie ţinute la frigider

Alarmaţi de ultimele cazuri de îmbolnăvire cu gripa nouă, nemţenii au solicitat în număr mare să se vaccineze împotriva virusului A H1N1.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Neamţ a anunţat că în prezent mai are pe stoc doar 4.000 de doze de vaccin, dar va cere Institutului „Cantacuzino“ un nou lot cu ser  Cantgrip. „Cu cât mai multă lume se vaccinează, cu atât mai repede se reduce şi epidemia de gripă“, a declarat medicul Roxana Pipirigeanu, şeful Compartimentului de Epidemiologie din cadrul DSP Neamţ.  

Dacă populaţia a devenit interesată de vaccinare la început de an, medicii au fost mobilizaţi să se protejeze împotriva virusului gripal pe cale instituţională. Conducerea Ministerului Sănătăţii a lansat ieri în videoconferinţă un apel insistent tuturor cadrelor medicale să se vaccineze.

„Medicii de familie sunt obligaţi să realizeze vaccinarea asiguraţilor, dar şi a persoanelor care nu sunt asigurate“, a spus prefectul Mihai Archip. Profesorii vor trebui să suspunde cursurile timp de 24 de ore pentru dezinfecţia şi igienizarea clasei, acolo unde se va descoperi un elev infectat cu A H1N1.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite