Neamţ: Două maşini pe un loc de parcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Două maşini pe un loc de parcare
Neamţ: Două maşini pe un loc de parcare

Parcările de reşedinţă şi cele cu plată nu mai fac faţă numărului mare de autoturisme

Anual, în Piatra Neamţ sunt înregistrate 2.000 de maşini. Ritmul construirii unor noi locuri de parcare este mult sub cel normal.

Una dintre problemele acute ale pietrenilor care au maşini este aglomeraţia din spaţiile de parcare. Şi în cazul parcărilor rezervate lângă bloc, dar şi în cele cu plată, criza de spaţiu este vizibilă mai ales la orele de vârf din timpul săptămânii.

„Administrăm în oraş 13.000 de parcări de reşedinţă, iar societatea care se ocupă de parcările mai are 1.500 de locuri. Problema e că nu prea mai găsim terenuri pe care să putem amenaja parcări“, spune Laurenţiu Dulamă, directorul societăţii Parking. Cifrele statistice arată că situaţia va deveni dramatică în scurt timp, în condiţiile în care înfiinţarea noilor parcări este sub ritmul anual de creştere a parcului auto din oraş.

Mii de maşini aflate în tranzit zilnic prin oraş

„În Piatra Neamţ sunt înregistrate circa 26.000 de maşini. Zilnic, mai ajung în oraş 4-5.000 de maşini, în tranzit, sau cele care aparţin persoanelor care vin  la serviciu din comunele învecinate“, declară comisarul-şef Ioan Simionel, şeful Serviciului Permise Auto. El a mai adăugat că anual, parcul auto creşte cu circa 1.500-2.000 de maşini.

„Eu am loc rezervat prin contract, dar cei care îşi cumpără acum maşini nu ştiu ce vor face“, spune profesorul Marin Dumbrăveanu. Dincolo de evidenţele din peisajul urban, insuficienţa locurilor de parcare se simte la fiecare dare în folosinţă a spaţiilor destinate maşinilor.

„Din cele 1.800 de locuri de parcare înfiinţate anul acesta, pentru 900 am organizat licitaţii pentru că cererea era mult mai mare decât numărul de parcări disponibil“, mai spune directorul Parking.

Vara, când vin «stranierii», e cel mai rău cu parcările, Dragoş Antohe, inginer.

Sunt insuficiente parcările, dar nici nu mai e loc de marcat altele, Raluca Anton, reprezentant vânzări.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite