Neamţ: Două sate afectate de ploile abundente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Precipitaţiile căzute aseară au produs pagube infrastructurii rutiere din comuna Pângăraţi în valoare de 90.000 lei.

Ploile căzute în prima zi a lunii iunie au afectate sate Pângărăcior şi Oanţu din comuna Pângăraţi. În satul Pângărăcior a fost afectată structura la patru podeţe, 950 de metri de drum comunal au segmente de talazuri surpate, iar 1500 metri de îndiguiri au fost de asemenea afectate.

În satul Oanţu s-au surpat segmente de talazuri pe 600 metri de drum comunal şi au fost afectate 200 metri de îndiguiri.
„Au fost luate măsuri imediate, pe plan local, de avertizate a populaţiei despre zonele afectate, au fost semnalizate porţiunile de drum şi îndiguirile care au probleme şi s-a constituit o comisie locală de evaluare preliminară a pagubelor produse, pagube care estimativ se ridică la valoarea de 90.000 lei”, a precizat prefectul Mihai Archip.

Prin ordin al prefectului s-a constituit şi o echipă de specialişti care trebuie să aprecieze pagubele şi măsurile ce trebuie luate pentru remedierea problemelor.
În baza atenţionării „cod galben” primită de la Administraţia Naţională de Meteorologie, autorităţile avertizează că există riscul ca astfel de fenomene periculoase ar putea continua să se manifeste pe teritoriul judeţului, în zonele de deal şi de munte,  până mâine la ora 09.00.

Ploile vor fi însemnate cantitativ, cantităţile de apă depăşind local 20-25 l/mp şi izolat 40-50 l/mp. Aversele vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi, izolat grindină.
„Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din zona de deal şi de munte au fost atenţionate pentru a putea interveni în timp util la apariţia unor situaţii de urgenţă. Totodată va fi instituit serviciul de permanenţă la aceste primării  şi va fi monitorizată asigurarea furnizării energiei electrice către populaţie”, a mai precizat prefectul.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite