Dosarul contabilei înjunghiate la Piatra Neamț, blocat la Parchet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Contabila Doinița Pavăl a rămas traumatizată după ce a fost înjunghiată de director
Contabila Doinița Pavăl a rămas traumatizată după ce a fost înjunghiată de director

Femeia va fi externată din spital, dar familia este îngrijorată pentru integritatea contabiliei, cât timp agresorul este în libertate.  Ancheta în cazul contabilei șefe înjunghiate nu pare să avanseze din moment ce nu a fost încă desemnat un procuror de caz.

Doinița Pavăl (49 de ani), contabila înjunghiată în urmă cu o săptămână (miercuri, 7 decembrie) în biroul societății Commetex de către directorul Dumitru Leșovschi trece cu greu peste trauma agresiunii suferite. Femeia își amintește cu exacitate scena petrecută în ziua când a fost atacată de șeful în vârstă de 71 de ani. Contabila șefă spune că totul a pornit din momentul în care directorul i-a cerut un material informativ pentru Adunarea Generală a Asociației salariaților firmei programată pentru data de 14 decdembrie.

„Prima dată când mi-a cerut acest material nu avea nimic în mână , după care într-o fracțiune de secundă am simțit două lovituri de cuțit. Am reușit să mă ridic apoi am căzut, timp în care el încerca să-mi taie gâtul. Am încercat să mă apăr cu mâna stângă, spunându-mi necontenit că mă omoară. Nu am văzut decât sfârșitul meu", spune Doinița Pavăl.

Femeia este revoltată că atacatorul care a năvălit peste ea cu un cuțit de vânătoare în mână este încă în libertate deoarece buletinul medico-legal precizează că viața victimei nu a fost pusă în primejdie și că numărul de îngrijiri medicale necesar este între 22 și 24.

Am trecut prin clipe groaznice din momentul în care am simțit cuțitul la gâtul meu. A fost o fracțiune de secundă de nu mi-a tăiat gâtul. Îmi pare foarte rău că nu a fost instalată o cameră în birou pentru a se vedea și înregistra totul, toate vorbele spuse, amenințările cum că mă omoară. Vreau să mă fac sănătoasă mai întâi și pe urmă mă voi lupta pentru adevăr", a mai spus femeia.

Dosarul zace la Parchet

Ancheta în cazul contabilei șefe înjunghiate nu pare să avanseze din moment ce nu a fost desemnat încă un procuror de caz.

„Sora mea pare stabilă, dar este încă marcată de traumele psihice și de stress-ul gândului că agresorul este în libertate. Familia e distrusă, are doi copii la facultate. Nu știm unde să apelăm ca legile să fie puse în aplicare și nu înțelegem de ce acel individ nu a fost arestat până acum", spune Ioan Pavăl,  fratele femeii.

Polițiștii au înaintat procurorilor dosarul privind agresiunea comisă împotriva contabilei de la Commetex. Deși leziunile suferite nu i-au pus în pericol viața, oamenii legii au cerut ca agresorul să fie cercetat pentru tentativă de omor.

„În opinia noastră, modul în care agresorul a comis această faptă necesită o schimbare de încadrare a faptei, chiar dacă medicul legist a decis că victimei nu i-a fost pusă viața în pericol. Decizia în acest sens va fi luată de procurorul de caz, și el va fi cel care va hotărî", a spus comisarul șef Cezar Filip, șeful Poliției Municipiului Piatra Neamț.

Cu toate acestea dosarul zace la Parchetul local, timp în care agresorul este liber.  „Cazul este trenat la Procuratură și nici până în prezent nu a fost desemnat un procuror de caz. Mi se pare suspect că după ce a fost înjunghiată și era pe masa de operație, certificatul medico-legal era completat și transmis deja la Poliție", a mai spus fratele victimei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite