Doi nemţeni în lotul naţional lărgit pentru Olimpiada Internaţională de Informatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dintre cei nouă nemţeni participanţi la Olimpiada Naţională de Informatică, desfăşurată la Piatra Neamţ în perioada 16-19 aprilie, doar doi au fost selectaţi, prin concurs, să facă parte din lotul naţional lărgit pentru Olimpiada Internaţională.

La gimnaziu, au reuşit să treacă de baraj ambii participanţi. Vlad-Andrei Tărniceru, din clasa a VII-a de la Colegiul Naţional de Informatică Piatra Neamţ a obţinut 175 de puncte şi s-a clasat pe locul patru, la diferenţă de 32 de puncte de primul clasat. Adrian-Petru Crăciun, elev în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş" Piatra Neamţ, s-a calificat cu 168 de puncte, la diferenţă de 72 de punct faţă de primul clasat. Ambii calificaţi în lotul naţional lărgit au obţinut menţiune în cadrul Olimpiadei Naţionale de anul acesta.

De la liceu s-ar putea califica în  acest lot doar un singur nemţean participant la Olimpiadă, Norbert Mario Ilieş, din clasa a IX-a de la  Colegiul Național „Roman Vodă" Roman. Acesta urmează să susţină proba de baraj şi abia după aceea va şti dacă merge mai departe.

Elevii selectaţi pentru lotul lărgit vor participa la cursuri speciale, în urma cărora vor susţine un nou test, pentru departajarea lotului final care va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Informatică.

Ambii elevi de gimnaziu ţintiseră la podium. „Mă aşteptam la acest rezultat, dar am vrut să iau premiu anul acesta", a spus Vlad-Andrei Tărniceru. Acesta a mai precizat că a participat şi anul trecut la faza naţională a Olimpiadei de Informatică şi că studiază acest obiect opţional la şcoală din clasa a VI-a.

„Eu mă aşteptam să iau unul dintre primele trei locuri, pentru aceasta m-am pregătit, dar dacă nu am reuşit, mă mulţumesc şi cu menţiune", a spus Adrian-Petru Craciun. Pentru rezultatul său, Colegiul Naţional „Petru Rareş" l-a premiat cu o sumă de bani.

„L-am premiat pe elevul nostru cu 500 de lei, dar am oferit şi două laptopuri pentru locurile I de la clasa a X-a, care au fost ocupate de un elev de la Bucureşti şi altul de la Ploieşti", a precizat Mihai Obreja, directorul Colegiului Naţional „Petru Rareş".

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite