Neamţ: Doi copii prinşi sub roţi în timp ce se jucau

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Accidentele rutiere au avut loc în weekend pe străzile din oraş

Un băiat de opt ani şi-a pierdut viaţa, iar altul, de aceeaşi vârstă, a fost grav rănit. Poliţiştii spun că în ambele cazuri a fost vina copiilor.

Un băieţel de opt ani, din comuna nemţeană Răuceşti, a murit sâmbătă după ce a fost lovit în plin de un autoturism. Accidentul s-a produs în comuna Pipirig şi a implicat autoturismul condus de Ioan S., în vârstă de 35 de ani, din Paşcani. Copilul a încercat să traverseze strada printr-un loc nepermis şi fără să se asigure, conform Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Neamţ.


Un alt accident rutier, a cărui victimă a fost tot un băieţel în vârstă de opt ani, s-a petrecut duminică, pe Strada Cetatea Neamţului din Piatra Neamţ. De această dată, din fericire, copilul a supravieţuit. „În timp ce Vasile P., în vârstă de 54 de ani, din Piatra Neamţ, conducea un autobuz, a surprins şi accidentat grav un minor, în vârstă de opt ani, care s-a angajat în traversarea străzii, prin loc nepermis, în fugă şi fără să se asigure. Victima a suferit o fractură de bazin, un traumatism cranio-cerebral acut închis şi o plagă frontală stânga“, a declarat inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.

Tatăl băiatului susţine
că fiul său este nevinovat


Tatăl copilului, Daniel Filip, este foarte nemulţumit de faptul că pe strada lui nu există treceri de pietoni şi că viteza autobuzului era foarte mare. „Nu există nicio trecere de pietoni pe această stradă. De la zebra de la Metalo până aici sunt doi kilometri. Ce înseamnă asta, să ocolesc doi kilometri să trec strada?! Era un autobuz de transport în comun, dar nu avea pasageri în el. Distanţa de frânare a fost de peste 10 metri, ceea ce dovedeşte o viteză de vreo 80 de kilometri la oră“, a declarat Daniel Filip. În plus, acesta îl suspectează şi de neatenţie pe şofer.

25 de victime în jumătate de an

Accidentele rutiere au făcut 25 de morţi în prima jumătate a anului în judeţul Neamţ. Numărul total al accidentelor a fost de 211. În cele mai multe cazuri, traversarea neregulamentară şi viteza neadaptată la condiţiile din trafic au fost principalele cauze.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite