Doar 10 persoane au cerut paşapoarte electronice, în prima zi de primire a dosarelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai multe cereri au fost depuse pentru paşapoarte simple temporare, eliberate în regim de urgenţă, care nu sunt prevăzute cu cipul electronic

Ghişeele Serviciului Paşapoarte Neamţ s-au redeschis dimineaţă după două zile în care nu s-a lucrat cu publicul.  Luni şi marţi serviciul de relaţii cu publicul nu a funcţionat pemtru a se putea implementa noul soft de preluare a datelor în vederea eliberării paşapoartelor electronice.  

În decurs de cinci ore, 41 de persoane au depus cereri pentru eliberarea paşapoartelor, dar numai 10 au solicitat noul model de paşaport electronic, în timp ce restul de 31 au optat pentru paşaportul temporar simplu, eliberat în regim de urgenţă, în aceeaşi zi.

„Paşapoartele temporare simple au acest regim de urgenţă şi de aceea cred că au fost mai multe cereri pentru astfel de document care este eliberat în aceeaşi zi şi e valabil doar pentru o perioadă de un an", a precizat Constantin Roman, şeful Serviciului Paşapoarte Neamţ.

Primii 10 nemţeni care au optat pentru paşapoarte electronice, valabile pentru o perioadă de cinci ani îşi vor primi documentele de călătorie pe data de 23 decembrie, în ajund de Crăciun. Aceste paşapoarte sunt personalizate de către Centrul Unic de la Bucureşti şi sunt imprimate de societatea Imprimeria Naţională.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite