Distracţie la bâlci, cu bere şi mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nemţenii pot petrece acest sfârşit de săptămână la sărbătoarea organizată de municipalitate şi Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Neamţ.

După o pauză de şase ani, la Piatra Neamţ se reia vineri Festivalul Berii. Manifestarea se va desfăşura în spaţiul de lângă ştrand. Pe lângă festival, timp de patru zile, în aceeaşi zonă va fi organizat şi bâlciul anual, unde va fi amplasat şi parcul de distracţii.

Astfel, nemţenii dornici de distracţie şi bună dispoziţie, dar şi copiii care abia aşteaptă să se bucure de maşinuţe, vor putea petrece un sfârşit de săptămână de vis.

Distracţie asigurată cu artişti de renume

„Abia aştept să mă distrez. Am simţit lipsa Festivalului Berii şi cu siguranţă nu voi rata nicio zi din această ediţie“, a spus Andrei Leonte, un tânăr de 24 de ani. „Voi fi prezentă la distracţie, în primul rând pentru atmosferă“, adaugă şi Laura Covrig, o liceană din Piatra Neamţ.

Organizatorii speră ca evenimentul să atragă cât mai mulţi petrecăreţi. „Cu acest Festival al Berii reluăm practic o tradiţie întreruptă câţiva ani. Sperăm să fie vreme bună ca lumea să participe într-un număr cât mai mare“, explică Mihai Caravan, director adjunct în cadrul CCI Neamţ.

Atât în timpul zilei, cât şi seara, pe scena de lângă ştrand vor urca interpreţi de muzică populară, artişti din judeţ, dar şi din ţară. Ducu Bertzi, Laura Lavric, Spitalul de Urgenţă, Mircea Baniciu şi Vladi Cnejevici, Bandidos, Autentic sau Ride sunt doar câteva dintre formaţiile şi cântăreţii care vor încânta publicul.

„Sunt o fană a concertelor în aer liber. Atmosfera e una cu totul specială, în plus distracţia este gratuită“, spune pietreanul Alexandru Radu. Organizatorii au pregătit competiţii specifice unui festival de bere. Din program nu vor lipsi concursuri de skandenberg, pâlnia, trasul sforii şi căratul butoaielor. Cei mai curajoşi şi mai talentaţi vor primi premii constând în diplome, cupe şi multă bere.

Evenimentul, sponsorizat de agenţii economici

Bugetul evenimentului este de aproape 150.000 de lei şi este organizat în exclusivitate de mediul privat. „Trebuie să înţelegem că orice activitate care produce un venit este bine venită“, consideră Mihai Apopii, preşedintele CCI Neamţ. 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite