Distracţia la patinoar şi pe pârtie, sabotată de vreme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii care s-au dus astăzi la patinoar au fost nevoiţi să renunţe la distracţie pentru că ringul de gheaţă era topit
Tinerii care s-au dus astăzi la patinoar au fost nevoiţi să renunţe la distracţie pentru că ringul de gheaţă era topit

Părinţii care au vrut să le facă o bucurie copiilor de Sărbători au renunţat la orele de patinaj şi au ales parcul de distracţii din Centru.

Crăciunul pietrenilor rămaşi acasă i-a privat de distracţiile din anii trecuţi. Dacă în 2008 patinoarul şi pârtia din Piatra Neamţ au fost atracţia Sărbătorilor pentru localnici şi turişti, încălzirea bruscă din această perioadă i-a determinat pe oameni să aleagă alte moduri de a se distra.

Variantă: parcul de distracţii

„Am venit cu fetiţa să se dea cu patinele pentru că aşteaptă de câteva săptămâni şi i-am promis că venim de Crăciun. Azi a fost foarte dezamăgită când a văzut că nu este gheaţă şi trebuie să plecăm. Norocul nostru că este parcul de distracţii din Centru“, a spus Stela Lemeşcă, agent imobiliar.

Nu numai pietrenii amatori de distracţie au fost dezamăgiţi, ci şi administratorii patinoarului. „Instalaţia de răcire nu face faţă temperaturilor ridicate din această perioadă. Aparatura a fost proiectată să funcţioneze la temperaturi de sub zero grade Celsius. Nu putem face nimic pentru a repune în funcţiune patinoarul“, a declarat Raluca Iordache, angajată la patinoarului de la ştrand. Nici pârtia nu este practicabilă zilele acestea, deşi au fost unii curajoşi care şi-au încercat norocul.

„Zăpada a început să se topească încă de pe 23 decembrie. Am fost cu nişte prieteni cu schiurile, dar mai mult ne-am accidentat, decât am schiat. Acum nu mai este zăpadă deloc, iar nocturna este stinsă“, a declarat Codrin Apetrei. Luminiţele din Parcul Central şi caruselul amplasat aici special pentru Sărbători i-au atras pe familişti.

„Am doi băieţi şi m-au adus aici în fiecare seară. S-au dat în toate instalaţiile şi au fost fericiţi. Aseară şi-au lipit şi vată pe băţ pe toată faţa şi au fost mai mult decât încântaţi“, povesteşte educatoarea Mihaela Grădinaru.

Excursii la Bicaz şi Lacu Roşu

Dacă micuţii au ales caruselul, variantele adulţilor rămaşi acasă au fost localurile din oraş sau excursiile la Bicaz ori Lacu Roşu. „Norocul nostru e că avem maşină şi că nu e mult de mers. În ziua de Crăciun am fost la Lacu Roşu, iar de Sfântul Ştefan ne-am rezervat o masă într-un club. Doream să mergem cu schiurile pe pârtie, dar aşteptăm să se mai răcească“, a declarat inginerul Daniel Munteanu.

Vestea bună pentru pietrenii amatori de sporturi de iarnă ar putea să apară abia de la începutul săptămânii viitoare, când va ninge, dar temperaturile nu vor scădea sub zero grade Celsius.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite