NEAMŢ: Dispută ucigaşă pentru păşunea bisericii, la Vânători-Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Vânători-Neamţ a fost arestat de Tribunalul Neamţ, sâmbătă, 27 iunie, după ce a ucis un consătean cu cuţitul, pe imaşul comunal.

Vasile Cucoş (73 ani), poreclit Fifu, are stână în zona Drehuţa a comunei Vânători. De mai mulţi ani, între acesta şi Vasile Axinte (63 de ani), poreclit Boancă, mocnea un conflict de la un teren al bisericii satului, pe care îşi doareau exclusivitate la păscut animalele.
Axinte avea mai multe vaci, pe care le-a dus la păscut, vineri, pe terenul respectiv. Din această cauză, cei doi s-au luat la ceartă şi apoi la bătaie cu pari găsiţi în preajmă. La violenţe au asistat mai mulţi copii care locuiesc în marginea satului. „Mai întâi s-au bătut cu parii, apoi Fifu s-a dus la stână, de unde s-a întors cu o baionetă şi l-a omorât pe Boancă“, a relatat, îngrozit, unul dintre copii.
Poliţiştii comunei au fost anunţaţi abia după ce deznodământul conflictului se consumase, în jurul orei 17:00. „Poliţiştii sau deplasat la faţa locului şi au stabilit că între cei doi a avut o altercaţie în urma căreia C. Vasile l-a lovit cu un cuţit în zona pieptului pe A. Vasile, producându-i leziuni ce au condus la decesul acestuia“, a declarat inspector principal Cătălina Bădeanu, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.
Conform vecinilor, în ciuda conflictului dintre cei doi, sfârşit tragic, baciul Vasile Cucoş trecea drept un om bun, care omenea pe oricine îi ajungea la stână. Victima lui, dimpotrivă, nu avea o faimă prea bună.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite