Bacau: PORTRET: Ana-Maria Huţu: „Desenez ca să mă simt optimistă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacau: PORTRET: Ana-Maria Huţu:  „Desenez ca să mă simt optimistă“
Bacau: PORTRET: Ana-Maria Huţu: „Desenez ca să mă simt optimistă“

Băcăuanca a participat la peste 20 de concursuri naţionale de desen. La doar 15 ani, mica artistă exprimă cu uşurinţă prin pictură orice peisaj din natură.

na-Maria este o tânără plină de energie care spune că nu crede în plictiseală. De la 3 ani a avut tot felul de preocupări artistice. Părinţii i-au remarcat talentul şi pasiunea pentru desen şi au încurajat-o
să-şi urmeze visul.

„Desenam în orice moment al zilei şi în orice încăpere mă aflam. Pentru că părinţii mei au observat că dorinţa mea pentru desen era foarte aprinsă, m-au înscris la cursuri extraşcolare de desen", spune Ana-Maria. Fata a realizat primele lucrări la şcoala generală. Cu toate că era pasionată de creion, nu obişnuia să deseneze pe pereţii casei, aşa cum fac mulţi copii. „În clasa a II-a am făcut primele desene. Atunci eram pasionată de anotimpuri", îşi aminteşte băcăuanca.

A fost premiată de ministrul Educaţiei

În ultimii doi ani artista şi-a exersat talentul şi a participat aproape la toate concursurile naţionale de desen. Astfel, concursurile de creaţie plastică sau concursurile naţionale de artă şi culoare, de grafică ori pictură i-au adus artistei numeroase premii.

„Am obţinut de cinci ori anul acesta premiul I la Concursurile Naţionale de Desen, care au fost organizate în judeţele Bacău, Neamţ şi Timiş", mai spune mica artistă.

Anul acesta, talentul i-a fost răsplătit cu o diplomă de excelenţă acordată de Ministerul Educaţiei. „Mi-a fost dată pentru că am participat la toate activităţile şi concursurile artistice din acest an desfăşurate la nivel naţional", explică adolescenta.

Desenează cu uşurinţă orice peisaj din natură

Fie că e iarnă sau vară, zi sau noapte, băcăuanca redă prin culori şi acuarele frumuseţea pură a naturii. „La majoritatea concursurilor la care am participat am avut ca temă ilustrarea prin desen a unui subiect uşor moralizator. M-am exprimat cu uşurinţă prin culori la Concursul Naţional de Desen „Topirea Gheţarilor", care avea în vedere modalităţile prin care putem opri încălzirea globală. Am ilustrat totul într-un peisaj din natură. Concursul s-a desfăşurat în acest an şi am ocupat locul I", a povestit tânăra.

Fata spune că visul ei este să se perfecţioneze în pictură. Din acest motiv şi-a propus să dedice tot mai mult timp desenului. „Doresc să urmez cursuri de specialitate cu profesori de pictură sau artişti plastici pe toată perioada anilor de liceu. Vreau să fac o facultate cu profil artistic, care să mă ajute să-mi transform talentul în profesie", a încheiat Ana-Maria.

întrebări şi răspunsuri
În ce moment al zilei te simţi mai inspirată să desenezi?

Nu contează momentul ales, cât contează dispoziţia în care mă aflu. De obicei, pictez atunci când ma simt fericită, pentru ca desenele să-mi exprime starea sufletească pozitivă.


Ce te inspiră atunci când desenezi?
Foarte multe lucruri: natura, literatura, oamenii. În general desenez foarte colorat şi aleg teme care să exprime fericirea.

ce-i place
 În timpul liber băcăuancei îi place să joace handbal. De trei ani face parte din echipa de handbal a şcolii şi participă la competiţii interjudeţene. Artista este pasionată şi de fotografie. 

ce nu-i place

Tânăra spune că se plictiseşte când trebuie să citească bibliografia obligatorie pentru vacanţă şi regretă că din cauza numeroaselor teme pe care le are în timpul şcolii nu are mai mult timp liber.

profil
Nascută. 23 februarie 1994, Bacău.
Studii. A intrat la  Colegiul Naţional „Gheorghe Vrânceanu“.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite