Neamţ: Dentiştii, asaltaţi de pietrenii „stranieri“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Dentiştii, asaltaţi de  pietrenii „stranieri“
Neamţ: Dentiştii, asaltaţi de pietrenii „stranieri“

Aceştia preferă să-şi rezolve în ţară problemele medicale

Numărul „stranierilor“ care-şi rezolvă în ţară problemele medicale a mai scăzut comparativ cu anii trecuţi, însă costurile mai mici de la noi sunt încă atractive.

Pietrenii care lucrează peste hotare şi revin acasă în această perioadă îngroaşă veniturile stomatologilor. Aceştia profită de perioada concediului şi de preţurile mai mici pentru serviciile medicale pentru a-şi rezolva şi problemele de sănătate. „Vin în fiecare vară şi atunci merg la coafor, că e mai ieftin aici, şi la dentist. Ştiu că preţurile sunt destul de mari şi în ţară, dar nu se compară cu cât m-ar costa dacă aş merge în Italia. Dacă am grijă de dinţi nu risc să ajung acolo la stomatolog şi să las o căruţă de bani”, a conchis Veronica Focşăneanu, baby-sitter. Dacă pe fondul problemelor economice pietrenii de aici ajung la medic numai în situaţii de urgenţă, „stranierii“ reveniţi acasă pe durata concediului vizitează cabinetele medicale şi fără a avea probleme grave.

Lucrări proteice pentru „stranieri“

Cei mai solicitaţi în luna august sunt stomatologii. Dar, deşi este o perioadă obositoare, aceştia nu se pot plânge de lipsa câştigurilor în sezonul estival. „Întotdeauna, de la finalul lunii iulie şi până la sfârşitul lui august avem pacienţi veniţi din străinătate. Mai toţi vin pentru lucrări proteice”, a declarat Marius Iliescu, stomatolog.

Localnicii sunt amânaţi

În această perioadă, cei care sunt afectaţi de fenomenul „stranierilor“ veniţi la medicul dentist rămân localnicii. „Am o lucrare şi de două ori când am fost la medic a trebuit să aştept, chiar dacă aveam programare, pentru că era ocupat cu oameni veniţi din Italia. Am stat şi două ore la rând. Eu îi înţeleg şi pe ei, dar ar trebui să-şi facă programare din timp, înainte să vină în ţară, ca să nu ne încurce pe noi”, a spus nemulţumit Ioan Prisecaru, constructor.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite