De sărbători, un jandarm din Neamț a găzduit acasă doi copii părăsiți într-un centru de plasament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plutonierul major Daniel Diaconu a fost impresionat de povestea de viață a lui Andrei și Florin, doi frați de 12 și 10 ani. Relaţia de prietenie dintre subofiţer şi cei doi copii a început în noiembrie, după ce jandarmul l-a reţinut pe unul din frați în timp ce  sustrăsese poşeta unei femei mai în vârstă.

Subofițerul care lucrează la Postul de Jandarm Montan Durău făcea parte din patrula de ordine şi siguranţă publică când l-a reţinut pe un tânăr, Andrei, de 12 ani, ce sustrăsese poşeta unei femei mai în vârstă.  Plutonierul major a aflat de soarta copilului după ce l-a întrebat ce anume l-a determinat să facă acest gest, ce probleme are în familie și dacă poate să-l ajute.

Andrei i-a povestit că este părăsit de familie, mai are şi alţi fraţi în situaţia lui şi i-a făcut cunoştinţă cu unul dintre aceştia, Florin, de 10 ani.

„Văzând situaţia dificilă a copiilor subofiţerul a hotărât să le îndulcească un pic viaţa şi i-a luat acasă la el, în localitatea Poiana Teiului, Sat Galu, unde s-a îngrijit ca aceştia să aibă sărbătorile fericite. Cei doi frați au fost cu băiatul subofiţerului, tot de 12 ani, la colindat, la urat, le-a prezentat tradiţiile şi obiceiurile româneşti din zona respectivă, dar şi activitatea unui jandarm, pentru a se feri de viitoarele tentaţii", a spus căpitanul Cătălin Resemeriță, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului județean de Jandarmi Neamț.

Subofițerul i-a găzduit pe cei doi frați în sânul familiei sale în perioada sărbătorilor de iarnă, din ajunul Crăciunului, de pe 23 decembrie şi până marți, 10 ianuarie.

„Sper că am reuşit să-i fac să uite pentru câteva zile de viaţa grea pe care o au. Mi s-a rupt inima când a trebuit să-i duc înapoi în Centru de plasament, dar le-am promis că nu am să-i uit şi îi voi lua din nou în vacanţa de Paşti şi cea de vară. Să mă ajute Dumnezeu să ajungem cu bine până atunci să pot să-mi respect promisiunea", a spus plutonierul major Daniel Diaconu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite