Datorii astronomice la întreţinere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pietrenii rău-platnici susţin că din cauza crizei economice nu îşi mai pot achita facturile la utilităţi. 26 de asociaţii nu mai primesc apă caldă din această săptămână deoarece restanţele au atins valori alarmante.

Cele mai mari datorii sunt acumulate de Asociaţia de proprietari Dărmăneşti Sud, care are de achitat numai către societatea de termoficare Locato suma de 72.243 de lei. Această asociaţie administrează patru blocuri de pe Aleea Ulmilor, cu 240 de apartamente.


„Multă lume este necăjită, iar mulţi au rămas fără serviciu după falimentarea platformei chimice, dar există şi oameni care preferă să nu facă economii sau să dea banii pe băutură, în loc să vină să îşi plătească datoriile“, spune Natalia Vodă, preşedintele acestei asociaţii.


Printre cele mai mari restanţe la aceste blocuri se numără cele înregistrate de familia Mariei Bălan, de 29.565 de lei. O altă datorie însemnată, de 19.125 de lei, este a fraţilor Mihaela şi Vasile Hăisan, din blocul 19.


Fac economii ca să scape de întreţinere


„Vom încerca să vindem casa de la ţară ca să plătim facturile restante, dar nu este într-o zonă prea căutată. De făcut schimb cu un alt apartament, nu cred că voi face. Voi plăti cât voi putea“, a spus Mihaela Hăisan. Aceasta precizează că trăieşte din ajutorul social, care nu este decât de 150 de lei, şi că are probleme de sănătate, care nu-i permit să muncească.


Vecinii sunt indignaţi de situaţia în care au ajuns. „Eu nu pot să fac baie, de când nu avem apă caldă. Nu este normal. Eu fac economii şi îmi plătesc întâi datoriile, dar din cauza unora riscăm să rămânem şi fără apă rece“, a spus Anton Anton, în vârstă de 75 de ani.


Potrivit Locato, firma care administrează asociaţiile de proprietari din Piatra Neamţ, datorii însemnate sunt acumulate de Asociaţia de proprietari 3377, de pe strada Mărăţei, care are de achitat 34.766 de lei, dar şi Asociaţia de proprietari nr. 73, de pe strada Gh. Iacomi, cu restanţe de 31.488 de lei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite