Curţile liceelor, saloane auto de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liceenii îşi parchează limuzinele având grijă să nu zgârie Matizurile şi Daciile profesorilor.

Gabriel, elev în clasa a XII-a, este proaspătul proprietar al unui Audi de 140 de cai putere. N-a câştigat maşina la vreo loterie, ci a primit-o în dar de la părinţi, în ziua în care a devenit major. „Am împlinit 18 ani acum trei luni şi nu mă aşteptam să primesc maşina. A fost o surpriză plăcută. Vin cu ea la şcoală pentru că locuiesc în afara oraşului şi mă deplasez mai uşor“, a spus cu mândrie liceanul.


Cazul lui Gabriel nu este unul singular. Parcările liceelor de elită din oraş sunt adevărate expoziţii auto, unde tinerii îşi etalează caii-putere pentru a-şi impresiona colegii şi, mai ales, colegele. Elevii care abia primesc bani de buzunar încearcă să nu le acorde prea multă atenţie colegilor care ajung la şcoală „pe cai mari“. „La noi în clasă sunt cinci băieţi care au maşinile lor. Cele mai multe fete au fost încântate că se vor plimba cu maşina. Ceilalţi băieţi sunt invidioşi. Nu cred că în timpul şcolii maşina este o necesitate“, a spus Ioana Berea, elevă în clasa a XII-a la Colegiul „Gheorghe Cartianu“.

Blocadă la „Petru Rareş“
Temându-se de incidente neplăcute, care să implice maşinile de zeci de mii de euro ale elevilor, şefii Colegiului Naţional „Petru Rareş“ au luat măsuri de precauţie. Astfel, în parcarea liceului au acces cadrele didactice, elevii rămânând să-şi lase limuzinele unde găsesc loc. „Nu vreau să avem probleme de niciun fel şi nici să atragem privirile celor care au ocupaţii în afara legii. Este mai bine să interzicem copiilor să devină prea devreme maturi în curtea şcolii“, a explicat directorul Colegiului „Petru Rareş“.

Nici profesorii nu au acces oricum în incinta liceului, ci numai contra cost. „Pentru că şcoala trece printr-o perioadă financiară dificilă şi profesorii au de achitat o taxă pentru faptul că îşi lasă maşina în curtea păzită. Este vorba de 20 de lei pe lună“, a adăugat Mihai Obreja.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite