Cupa Mondială de Călărie de la Piatra Neamţ a fost anulată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Etapa de Cupă Mondială la sărituri peste obstacole programată de Federaţia Ecvestră Internaţională pentru perioada 9-13 septembrie în Baza Hipică de la Piatra Neamţ a fost anulată, din cauza dificultăţilor financiare.

„Nu am reuşit să adunăm cei 90.000 de euro necesari pentru desfăşurarea Cupei şi am fost nevoiţi să anunţăm Federaţia Ecvestră Internaţională, care a anulat competiţia", a anunţat Costache Lupu, preşedintele Clubului Sportiv Ecvestru şi administrator al Bazei Hipice „Virgil Bărbuceanu" Piatra Neamţ.

După cum a precizat Lupu, 30.000 de euro ar fi fost asiguraţi de Federaţia Română şi alţi 30.000 de euro ar fi putut consta în servicii oferite de Baza Hipică şi, prin urmare, anularea cupei de la Piatra Neamţ a ţinut de doar 30.000 de euro.

Conform acestuia, sportul călare nu beneficiază de sprijinul de care se bucură alte sporturi, cum ar fi fotbalul. „Pentru că România a pierdut, astfel, şansa de a fi gazda unei astfel de competiţii, acest moment ar trebui să fie unul de cugetare pentru cei care ar fi trebuit să se implice mai mult în susţinerea sportului ecvestru, aşa cum sunt susţinute alte sporturi", a mai declarat Costache Lupu. Acesta mai precizează că anularea unei etape din calendarul Federaţiei Ecvestre Internaţionale atrage penalizarea Federaţiei Române şi atribuirea mai puţin probabilă a unei etape similare pentru anul viitor.

Totuşi, în ciuda dificultăţilor financiare, la Piatra Neamţ vor fi desemnaţi campionii României la călărie. „Clubul Sportiv Ecvestru Piatra Neamţ va organiza cea mai importantă competiţie anuală din ţară, Finala Campionatului de Sărituri peste Obstacole pentru seniori, în perioada 30 septembrie - 3 octombrie, care va beneficia de un fond de premiere de 25.000 de lei", a încheiat Costache Lupu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite