Culiţă Tărâţă, parlamentarul nemţean care face legea în agricultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu 65.000 de hectare de teren exploatate în Insula Mare a Brăilei şi în Neamţ, deputatul nu avea cum să rateze prezenţa în Top 500 Miliardari realizat de Forbes.  Vezi aici cum a evoluat în afaceri Culiţă Tărâţă.

Culiţă Tărâţă s-a născut pe 6 decembrie 1952 în comuna Bozieni, Neamţ şi este absolvent al Institutului Agronomic „Ion Ionescu de la Brad" din Iaşi, Facultatea de Horticultură.

În perioada 1981 - 1983 a fost inginer la depozitul de la Roman al I.A.P Neamţ (industrializarea şi achiziţionarea pieilor), unitate pe care condus-o apoi din postura de director general între anii 1983 şi 1994.

Culiţă Tărâţă şi-a început cariera în mediul privat în anul 1994 atunci când a devenit director general la TCE 3 Brazi Piatra Neamţ. Din 2004 şi până pe 30 noiembrie 2008 a deţinut funcţia de preşedinte al grupului de firme TCE 3 Brazi pe care îl controlează în prezent din postura de preşedinte onorific.

Holdingul cuprinde societăţile TCE 3 Brazi SRL (agricultură, creşterea animalelor, exploatarea lemnului), Compil Impex SRL (Colectarea şi prelucrarea primară a pieilor), Remat SA (achiziţionarea deşeurilor metalice feroase şi neferoase refolosibile). În portofoliul holdingului mai sunt fabrica UMARO SA Roman, societatea Durău SA (turism) şi firma T&S (agricultură).

Primul său mandat de deputat a fost în perioada 2000 - 2004, Tărâţă fiind ales pe listele PSD pentru circumscripţia 29 Neamţ. Al doilea mandat a fost obţinut în 2008 pe Colegiul uninominal nr. 3 unde a candidat sub sigla PSD, însă, în prezent, Culiţă Tărâţă este liderul filialei judeţene UNPR.

Este căsătorit cu Elvira şi are trei băieţi, de unde provine şi numele firmei TCE 3 Brazi.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite