Neamţ: Cuiejdiul, soluţia Primăriei la criza locurilor de parcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Cuiejdiul, soluţia Primăriei la criza locurilor de parcare
Neamţ: Cuiejdiul, soluţia Primăriei la criza locurilor de parcare

O firmă din Bucureşti a început să lucreze la planul de reamenajare a albiei pârâului. Dacă va fi pus în practică, proiectul va aduce 74 de noi spaţii de parcare.

Citeşte şi:

Două maşini pe un loc de parcare
    
Criza locurilor de parcare stârneşte dezbateri aprinse în ultima perioada chiar şi între vecinii de bloc. Nici măcar pietrenii care şi-au concesionat locurile de parcare nu au certitudinea că spaţiul nu va fi ocupat de alt şofer care ignoră marcajul de pe asfalt.

„Când mă întorc de la serviciu, găsesc parcarea ocupată şi trebuie să-l caut prin zonă pe şofer să elibereze locul. Dacă sunt nervos, apelez la cei de la Parking să-i blochez roţile, dar tot nu-mi rezolv problema până ce şoferul nu plăteşte amenda de deblocare şi-mi eliberează locul“, povesteşte Dumitru Ichim, un pietrean care locuieşte în cartierul Precista. 

Două platforme de câte 2.120 de metri pătraţi
Una dintre cele mai discutate măsuri care poate duce la creşterea numărului de locuri de parcare este amenajarea Cuiejdiului, pârâu care traversează oraşul de la nord la sud, prin albia regularizată.

Administraţia locală a conceput un proiect de acoperire a albiei cu platforme de beton. „Proiectul cuprinde realizarea unui pod şi a două platforme peste pârâu, în aval de pod. Platformele vor avea 100 de metri lungime şi 21,20 de metri lăţime. Pe una dintre platforme va fi o parcare cu o capacitate de 74 de locuri. Primăria a semnat un contract de proiectare a modificărilor aduse albiei pârâului Cuiejdi cu SC TRAPEC SA Bucureşti în valoare de 209.219 lei“, spun responsabilii Serviciului Comunicare din cadrul Primăriei Piatra Neamţ.

Parcări cu schele şi lift, ca la Bucureşti
Locuitorii din municipiu au şi alte variante. „La cât de puţin loc e în oraş, posibilă soluţie cred că ar fi şi acele parcări supraetajate pe schele, în care maşinile sunt urcate cu un lift“, crede pietreanul Viorel Suciu care spune că a văzut un astfel de utilaj achiziţionat recent de o primărie de sector din Bucureşti şi i s-a părut foarte eficient.

O parcare de acest gen nu s-ar preta însă decât în zona centrală, intens circulată, dar costurile de achiziţie şi întreţinere ar putea fi o piedică, spun specialiştii. Nici varianta înfiinţării unor parcări subterane nu pare fezabilă pentru că ar presupune lucrări de durată. În oraş există o singură astfel de amenajare, dar a fost înfiinţată odată cu complexul de pe strada Vorel.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite