Neamţ: Critici la improvizaţiile din trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Critici la improvizaţiile din trafic
Neamţ: Critici la improvizaţiile din trafic

Amenajarea giratoriilor din recipiente de plastic s-a suprapus cu lucrările la reţelele de canalizare, şantiere care strangulaseră deja circulaţia în zonele aglomerate.

Mai citiţi:

Treceri de pietoni înlocuite cu bidoane

Şoferii, debusolaţi în intersecţiile cu sens giratoriu

Noul sens giratoriu îi pune în dificultate pe şoferi

Sens giratoriu experimental la Căprioara

Traversarea oraşului a devenit o adevărată aventură de la sfârşitul săptămânii trecute, când în principalele intersecţii au apărut sensuri giratorii improvizate din recipiente de plastic şi au fost anulate semafoarele. Cele mai multe nemulţumiri sunt legate de amestecarea traficului pietonal cu cel rutier prin desfiinţarea semafoarelor, reglate în aşa-numita „undă verde“.

„S-au cheltuit destui bani cu semaforizarea unor intersecţii şi mai ales pentru realizarea undei verzi pe axa principală care traverseaza oraşul dinspre Bacău spre Bicaz. Semaforizarea a reglat circulaţia şi a asigurat siguranţa la trecerea prin intersecţiile respective. Sensul giratoriu s-ar justifica în intersecţiile nesemaforizate,  dar care să şi asigure spaţiul aferent insulei în jurul căreia se realizează, fără a se îngusta spaţiul de trecere a autovehiculelor“, ne spune Romeo Ianculescu într-o sesizare trimisă pe adresa redacţiei. Pietonii se tem că în aglomeraţia din sensurile giratorii nu vor fi în siguranţă pe zebră.

Nici pietonii nu văd cu ochi buni schimbările

„Când era verde la semafor, traversam, iar când era roşu, mă opream să treacă toate maşinile. Aşa, ce au făcut, este o bătaie de joc“, a spus Chiriţa Vasile, pieton, în intersecţia de la Muzeul de Istorie. Unii pietreni ridică semne de întrebare la fondurile cheltuite pe amenajarea sensurilor giratorii. „Faptul că se umple oraşul cu aceste insule improvizate mă duce cu gândul că cineva are de vânzare acele bidoane“, mai spune Romeo Ianculescu în sesizarea amintită.

Primăria spune că a plătit 29 de euro pentru un bidon mic şi 42 de euro pentru unul mare. „Acestea se vor refolosi de fiecare dată când va fi nevoie. Costul amenajării unui sens giratoriu reprezintă 20% din valoarea semaforizării unei intersecţii“, a declarat Nicoleta Husaru, purtător de cuvânt al Primăriei Piatra Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite