Neamţ: Copiii sunt cei mai conştiincioşi cititori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Copiii sunt cei mai conştiincioşi cititori
Neamţ: Copiii sunt cei mai conştiincioşi cititori

Numărul adulţilor care împrumută cărţi s-a înjumătăţit

Clubul de Vacanţă din cadrul Bibliotecii Judeţene se bucură în fiecare zi de participarea a zeci de copii care îmbină lectura cu jocul.

În mod normal, Secţia de Împrumut Carte din cadrul Bibliotecii „G. T. Kirileanu” are peste 300 de cititori adulţi, care-i trec pragul zilnic în căutarea volumelor preferate, însă perioada concediului a înjumătăţit numărul vizitatorilor. Cei care nu au renunţat la lectură sunt copiii, atraşi de activităţile organizate de Clubul de Vacanţă. „În timpul şcolii nu prea merg la bibliotecă, dar în vacanţă vin şi-mi iau tot felul de cărţi. Acum am înapoiat al cincilea volum din «Harry Potter» şi l-am luat pe al şaselea. Am permis din clasa a II-a şi mă bucur că am de unde să iau cărţi ca să le citesc”, a declarat Monica Văideanu, elevă în clasa a VII-a.

Cărţile, de ajutor
şi pentru şomeri


O altă categorie de cititori atraşi de oferta bibliotecii sunt pensionarii. Deşi căldura din ultima perioadă i-a împiedicat să iasă din case în miezul zilei, lectorii de vârsta a treia au aglomerat secţiile instituţiei la primele ore ale dimineţii. „A mai scăzut numărul cititorilor adulţi în această perioadă. Acum sunt preferate cărţile de beletristică, dar şi cele care abordează paranormalul, medicina naturistă şi feng shui-ul. Cei mai fideli cititori rămân cei de vârsta a treia, însă am avut şi mulţi nemţeni care şi-au pierdut locul de muncă şi acum caută cărţi care să-i ajute în recalificarea profesională”, a declarat Daniela Anechitei, şeful Secţiei de Împrumut Carte pentru Adulţi.


Dacă pentru copii s-a redeschis Clubul de Vacanţă, unde aceştia se bucură de diversele modalităţi de recreere, învăţare şi divertisment, pentru cititorii de vârsta a treia angajaţii Bibliotecii „G. T. Kirileanu” continuă „terapia prin lectură”. Întâlnirile din cadrul unităţii şi de la Fundaţia „Crizantema” sunt binevenite în rândul pensionarilor, care au astfel şansa de-a interacţiona şi de-a socializa.

Scriitorii preferaţi
de nemţeni

 Stephen Meyer
 Cecilia Ahern
 John Maxwell Coetze
 Amos Oz
 Dan Puric
 Doina Al-George

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite