Neamţ: Copiii şi bolnavii lăsaţi fără antigripal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Copiii şi bolnavii lăsaţi fără antigripal
Neamţ: Copiii şi bolnavii lăsaţi fără antigripal

În judeţul Neamţ nu se vor achiziţiona decât 14.000 de doze, destinate bătrânilor peste 65 de ani

Ministerul Sănătăţii a trimis ieri Direcţiilor de Sănătate Publică din întraga ţară un ordin prin care programul naţional de vaccinare împotriva gripei sezoniere devine responsabilitatea fiecărui judeţ. Neamţul a primit 229.000 de lei pentru achiziţionarea în regim propriu a dozelor necesare de vaccin atigripal. Cu aceşti bani, DSP Neamţ abia dacă va reuşi aprovizionarea cu 14.000 de doze, aferente celor cinci oraşe : Piatra Neamţ, Roman, Târgu Neamţ, Roznov şi Bicaz.

„Noi iniţial am solicitat Ministerului aprovizionarea cu 81.000 de doze. Ieri am aflat că nu vom primi vaccinul, ci o sumă de bani cu care va trebui să ne descurcăm singuri. Tot în ordinul primit ieri am aflat că au fost scoşi din programul de vaccinare copii şi bolnavii cronici”, a declarat Roxana Pipirigeanu, şefa Biroului de Epidemiologie din cadrul DSP Neamţ.

Avalanşă de viroze

Sezonul rece a debutat în judeţul Neamţ cu un val de viroze care au afectat în special copiii. „Săptămâna trecută s-au înregistrat 403 cazuri de viroze la copiii până în 14 ani. Mai mult, am avut raportate 47 de pneumonii la copiii sub 1 an, dintre care, 23 au necesitat internarea într-o unitate sanitară”, a adăugat Roxana Pipirigeanu.

Aprovizionarea DSP Neamţ cu vaccin atigripal va mai întârzia cel puţin trei săptămâni. Medicii de familie vor primi maxim 50 de doze pentru fiecare cabinet, urmând a fi distribuite persoanelor peste 65 de ani.


 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite